KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV REŽISERA ZBOG NACIONALNE MRŽNJE!
Foto: Printscreen/Tv Slovenija

saopšteno

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV REŽISERA ZBOG NACIONALNE MRŽNJE!

Ćosić je dodao da će tražiti da budu razotkriveni svedoci kojima su lica bila zaštićena

Objavljeno:

Zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić će podneti krivičnu prijavu protiv slovenačkog režisera Mirana Zupaniča, povodom gnusnih laži i izmišljotina koje je upakovao u filmu pod nazivom "Sarajevo safari".

U tom filmu se govori o navodnom "lovu na ljude" na sarajevskom ratištu tokom građanskog rata u BiH. Tačnije, o tome da su bogati stranci novcem plaćali mogućnost da sa položaja Vojske Republike Srpske pucaju i ubijaju civile u Sarajevu, a prikazan je proteklog vikenda u okviru jednog sarajevskog festivala.

- Nakon prikazivanja filma jasno je da je pun gnusnih laži i izmišljotina, bez ijednog dokaza da se to zaista i desilo, a pri tome je to dokumentarni, a ne igrani film, u kojem nije smelo da se prikaže niz izmišljenih scena, koje se nikada nisu desile - ističe Ćosić.

Prvi čovek Istočnog Sarajeva u izjavi ze "Novosti" dodaje da će, nakon konsultacija sa advokatskim timom, podneti krivičnu prijavu protiv Zupaniča zbog širenja nacionalne, rasne i verske mržnje.

- Srpski vojnici su tokom građanskog rata u BiH branili svoje porodice i vekovna ognjišta i nisu ni organizovali, ni učestvovali u tako gnusnim postupcima koje je Zupanič prikazao u filmu - rekao je Ćosić.

Ćosić je dodao da će tražiti da budu razotkriveni svedoci kojima su lica bila zaštićena.

- Ne postoji ni jedan jedini materijalni dokaz o tome, ne postoji nijedan dokument, audio ili video-zapis, zvanična informacija domaćih ili stranih nadležnih organa i tužno je da su, bez obzira na to, spremni da optužuju i, po ko zna koji put, satanizuju srpski narod sa obe strane Drine - ističe Ćosić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.