NOVO! GLEDAJTE 1 OD 100 NAJBOLJIH DOMAĆIH FILMOVA PETKOM NA KURIR TV: "Nacionalna klasa" večeras od 22
Foto: Kurir tv

KURIR TV

NOVO! GLEDAJTE 1 OD 100 NAJBOLJIH DOMAĆIH FILMOVA PETKOM NA KURIR TV: "Nacionalna klasa" večeras od 22

U novom terminu, svakog petka u 22.50 časova na Kurir televiziji imaćete priliku da pogledate 1 od 100 najboljih filmova domaće kinematografije. Prvi koji se emituje večeras je kultni film "Nacionalna klasa"

Objavljeno:

Kada je reč o filmskom i dokumentarnom programu, u jesenjoj sezoni nastavljamo da obezbeđujemo najbolja domaća ostvarenja.

U novom terminu, svakog petka u 22.50 časova na Kurir televiziji imaćete priliku da pogledate 1 od 100 najboljih filmova domaće kinematografije. Prvi koji se emituje večeras je kultni film "Nacionalna klasa".

Radnja filma smeštena je u Beogradu, a prati život dvadesetsedmogodišnjeg Flojda, automobilskog trkača u nacionalnoj klasi i velikog ljubavnika. Strastveni vozač Branimir Mitrović Flojd pokušava da se iz Nacionalne klase, odnosno takmičenja u fići, prebaci u takmičenje višeg ranga i boljih automobila. Kako bi uspeo u svojoj namerni, neophodno je da pobedi na važnoj trci, a za to mora da odloži služenje vojnog roka. U tome mu pomaže prijatelj Mile.

Film je snimljen 1978. godine u režiji Gorana Markovića. Spada u najvoljenije i najpopularnije filmove tog doba, a čuveni Dragan Nikolić ostaće zauvek upamćen po maestralnoj ulozi Flojda.

Glavne uloge u filmu tumače Dragan Nikolić, Bogdan Diklić, Gorica Popović, Rade Marković, Aleksandar Berček, Olivera Marković, Voja Brajović, Bora Todorović i Mića Tomić.

(Espreso/ Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.