OVAJ FILM PREDVIDEO JE RAT RUSIJE I UKRAJINE: Reči koje su u njemu izgovorene su ŠOKANTNE
Foto: Printscreen

neverovatno

OVAJ FILM PREDVIDEO JE RAT RUSIJE I UKRAJINE: Reči koje su u njemu izgovorene su ŠOKANTNE

Mnogi su komentarisali scenu iz filma "Ržev"

Objavljeno: 10:22h

Ruski film “Ržev” u kom se govori o slavnoj bitki u Drugom svetskom ratu, mnogi gledaoci širom sveta videli su kao predviđanje šta će se desiti u budućnosti tadašnjeg sovjetskog sveta.

Film je pokrio Rževsku bitku, tokom koje su, po istinitom predanju, sovjetski vojnici pretrpeli velike gubitke.

Prema istinitim navodima istoričara, pretočenim u film, Sovjeti su bez hrane i popune svežim ljudstvom, 1942. godine dobili zadatak da zadrže zauzete položaje po svaku cenu. Zadatak se dodatno iskomplikovao kada su nemački avioni izbacili propagandni materijal, pa iz štaba pošalju tek svršenog potporučnika NKVD, koji je spreman da strelja svakog vojnika koji u ruke uzme ovaj papir.

Kada su Nemci nacisti prodrli duboko u zaseok naišli su na sovjetske vojnike, tražili su jednom oficiru da ubije drugog, on to nije mogao da učini pa je presudio sam sebi, dok su drugog ubili sami nacisti. Na konstantaciju jednog Nemca kako su Sovjeti “svinje”, njegov general odgovorio mu je rečima “na kraju cemo ih ionako naučiti da ubijaju jedni druge.”

Brojni su komentari na film kako je upravo ta rečenica predvidela današnji sukob Rusa i Ukrajinaca, odnosno bivših sovjetskih drugova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.