POVRATAK ŽENE U KOJU JE BILA ZALJUBLJENA CELA BIVŠA JUGA: Da li je prepoznajete OVAKVU?! (FOTO)
Jasna Gospić, Foto: Printscreen

PRELEPA JE

POVRATAK ŽENE U KOJU JE BILA ZALJUBLJENA CELA BIVŠA JUGA: Da li je prepoznajete OVAKVU?! (FOTO)

Jasna Gospić je danas još lepša, a i njen raskošan glas je i dalje tu!

Objavljeno: 19:28h

Legendarnu pevačicu Jasnu Gospić svi pamte po čuvenom hitu " Dođi u pet do pet" , kao i nestvarnoj lepoti i eleganciji. Bila je jedna od najvećih zvezda Jugoslavije, koju su obožavali kako mlađi, tako i stariji.

Rođena je u Sarajevo 1961. godine, a muzičku karijeru započinje već sa 16 godina u grupi Plima zajedno sa starijim bratom Zoranom. Međutim, ubrzo su je primetili članovi grupe Ambasadori.

Sa neizmernom radošću je prihvatila njihov poziv i već na festivalu "Vaš šlager sezone" 1977. godine privukli su mnogo pažnje i predstavili se vanvremenskim hitom "Dođi u pet do pet", koji decenijama uspešno odoleva zabrovau i sluša se kao prvog dana.

Potom su usledili hitovi "Voljela bih da si tu", "Imam jedan strašan plan", "Ne traži me"i drugi. Iako su postizali zajedno fenomenlane rezultate, Jasna se nije dugo zadržala u grupi. Odlučila se da rizikuje i otpočne solo karijeru. Ali, dok je jurila za svojim snovima, nikada nije prestala da čuva dete u sebi.

– Sećam se detinjstva, mirisa bagrema pod mojim prozorom, sankanja na komadima kartona, klizanja na Skenderiji, prvih kafića, prvih ljubavi, i saznanja o tome da u životu postoje pravila. Hiljadu grešaka, hiljadu lekcija. Polako smo ulazili na vrata ozbiljnog života odlažući što je više moguće taj trenutak. Rekla bih da sam kroz ta vrata prošla jednom nogom, jer još uvek onom drugom stojim sa druge strane, strane na kojoj čuvam to dete u sebi, gde još uvek maštam i mislim da život i nije tako ozbiljna stvar kako panično mislimo – prisećala se Jasna.

Učestvovala je na brojnim takmičenjima, najveći uspeh je zabeležila na Splitskom festivalu 1985. godine, kada je pevala "Zar je voljeti grijeh".

Ali, želela je da malo uspori tempo, kako bi mogla da uživa u svojim poslednjim danima gimnazije. Naime, u tu školu su išli još i Tifa, Elvis Kurtović, Loša i mnogi drugi.

Početkom devedesetih muzička idila je prekinuta ratom u Bosni i Hercegovini. Jasna je morala 1993. godine da napusti rodno Sarajevo i preselila se u Prag. Tešku odluku o preseljenju je donela zbog veoma lošeg zdravstvenog stanja majke.

Ipak, Prag ju je dočekao raširenih ruku i u njemu je pronašla ljubav svog života. – Sarajliju Dejana Sparavala, koji je u Češkoj živeo godinama. Ubrzo je Dejan postao i njen suprug sa kojim ima ćerku Dejanu i sina Bojana.

– Suprug je moja najveća podrška, neko sa kim delim i dobro i zlo, neko ko je uvek uz mene kao i ja uz njega. Dejana volim onakvog kakav jeste, podržavam ga u svemu što radi, a on mi to svim srcem uzvraća. Ništa nije lepše od dobrog i kvalitetnog braka, imamo jedno drugo i zajedno smo jači. Zajedno smo vaspitali decu da budu odgovorni, pošteni, da budu čestiti ljudi - rekla je Jasna pre nekoliko godina.

Mada je sa suprugom u Pragu uživala i vodila miran život, muzika joj je uvek nedostajala, zato se odlučila za povratak na scenu. Prethodnih godina se bavila modom i zastupala je mnoge brendove, pa nas ni ne čudi što je uvek besprekorno stilizovana.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.