IZAŠLA ŠOK ISTINA O BRANKI KATIĆ: Ovo niste ni slutili!
Branka Katić, Foto: Printskreen/youtube

AU

IZAŠLA ŠOK ISTINA O BRANKI KATIĆ: Ovo niste ni slutili!

Jedna je od lapših naših glumica

Objavljeno: 17:22h

Branka Katić je srpska glumica koja je ostvarila uspešnu karijeru u zemlji i inostranstvu. Važi za jednu od najomiljenijih glumica sa naših prostora.

Branka je sa roditeljima i devet godina starijom sestrom Marijom živela na Novom Beogradu. Diplomirala je na Akademiji dramskih umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Šerbedžije. Pre upisa na Akademiju, gledala je predstavu „Bladi Meri“ u kojoj je Šerbedžija glumio. Učinilo joj se da joj je namignuo i bila je uverena da će je primiti u svoju klasu. 27. maja 1992. godine Branka je sa Radetom i još nekim kolegama u klubu slavila rođenje njegove ćerke Nine kada su pijani momci pucali u plafon i vređali glumca.

Glumica se 31. avgusta 2000. godine dala za britanskog reditelja Džulijana Farina (Julian Farino) koji je režirao dve epizode serije „Seks i grad“. Kako je jednom prilikom izjavila, smatra da ne postoji formula za uspešan brak i da je potrebno mnogo strpljenja, razumevanja i tolerancije da bi on opstao. 2003. godine je glumica rodila dečaka Luija, a dve godine kasnije Džoa. Njihove prve reči su bile na srpskom jeziku i glumica bi volela da ga nauče.

U Velikoj Britaniji je 1999. godine snimila seriju „Warriors“ („Ratnici“). Priznala je da joj je bilo veoma teško jer je tada bombardovana Srbija, a ona nije mogla da bude sa dragim ljudima. Ubrzo ju je posao odveo u inostranstvo i počela je da gradi karijeru van svoje zemlje. Utelovila je lik kasirke Jagoda koja se zaljubljuje u bivšeg specijalca koji je drži kao taoca u filmu „Jagoda u supermarketu“ iz 2003. godine. Sledeće godine je tokom rada na filmu „Pad u raj“ povredila glavu. Glumica Jovana Milovanović je imala samo reči hvale za nju i rekla je da ju je ubedila da ne odustane od snimanja. Katić je 2007. godine započela snimanje HBO serije „Big Love“ („Velika ljubav“) čiji je jedan od producenata Tom Henks (Tom Hanks). Bila je konobarica Ana, četvrta supruga glavnog lika i pojavila se u svih pet sezona. Rođena je 20. januara 1970. godine u Beogradu i ima 52 godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.