EVO ŠTA SE DESILO OLGI ODANOVIĆ U NIŠU! Svi bruje o tome
Foto: Preentscreen RTV Pink

FILMSKI SUSRET U NIŠU

EVO ŠTA SE DESILO OLGI ODANOVIĆ U NIŠU! Svi bruje o tome

Film Raše Andrića koji je prikazan na otvaranju, od nedavno se prikazuje u bioskopima u Hrvatskoj, a početkom naredne godine projekcije će krenuti u još desetak evropskih zemalja, poput Nemačke, Poljske, Švedske i Norveške, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Nišu Milan Stojanović, predstavnik producentskog tima

Objavljeno:

Glumica Olga Odanović koja u filmu "Leto kada sam naučila da letim" glumi baku Mariju, proglašena je, glasovima publike, za najbolju glumicu prve večeri Filmskih susreta u Nišu.

Film Raše Andrića koji je prikazan na otvaranju, od nedavno se prikazuje u bioskopima u Hrvatskoj, a početkom naredne godine projekcije će krenuti u još desetak evropskih zemalja, poput Nemačke, Poljske, Švedske i Norveške, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Nišu Milan Stojanović, predstavnik producentskog tima.

– Film komunicira sa izuzetno širokom publikom i apsolutno nije ograničen na region. Mi smo ga pravili kao jugoslovenski film i on je u srži takav. To je priča o devojčici iz Beograda koja se nađe na Hvaru i već je tu neka čvrsta veza između, za početak, Begrada i Hvara, Srbije i Hrvatske, ali ne samo to. To je priča o našem regionu, o ovom delu Evrope, ali i univerzalna priča koja je razumljiva publici u celom svetu – izjavio je Stojanović.

1 / 4 Foto: Marina Lopičić

Maja Stojanović, takođe predstavnik producentskog tima, kazala je da su producenti dugo imali želju da rade nešto za decu i drugo tražili inspiraciju, a pronašli su je u knjizi Jasminke Petrović "Leto kad sam naučila da letim".

Nađa Mazalica, koja u filmu igra najbolju drugaricu glavne junaknje je rekla da je proces dobijanja uloge u filmu bio komplikovan i trajao je duže od jedne godine.

- Na počeku nas je u glumačkim radionicama bilo dvadesetak. Radili smo različite vežbe glume, a toliko smo se zbližili i sprijateljili da sam ja u jednom trenutku izgubila utisak da sam došla zapravo zbog uloge. Na kraju smo ostale nas dve za ulogu, Klara Hrvanović i ja. Klara je dobila ulogu Sofije, a ja sam dobila ulogu njene najbolje drugarice. Najbolje drugarice smo sada i u stvarnom životu - izjavila je Mazalica.

Ona je kazala da su deca glumci u filmu puno učili od starijih glumaca, naročito od glumice Olge Odanović.

- Reditelj Radivoje Andrić nam je takođe bio od velike pomoći, imao je puno razumevanja za nas i za to što smo deca. Bilo je teško raditi sa nama jer bili smo nestrpljivi - objasnila je Mazalica.

Osim pomenutog filma, publika u Nišu imala je priliku da na otvaranju festivala pogleda i film "Heroji radničke klase", u režiji Miloša Pušića.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.