EVO KOLIKO GODINA IMA SVETLANA BOJKOVIĆ: Pašćete u nesvest kada čujete!
Svetlana Bojković, Foto: Printscreen Youtube, rts

AU, KO BI REKAO

EVO KOLIKO GODINA IMA SVETLANA BOJKOVIĆ: Pašćete u nesvest kada čujete!

Jenda je od omiljenih srpskih glumica

Objavljeno:

Svetlana Bojković je srpska pozorišna, televizijska i filmska glumca, prepoznatljiva po ulogama u predstavama „Madam San-Žen“, „Tri sestre“, „Marija Stujart“, filmovima „Pas koji je voleo vozove“, „Zona Zamfirova“, te serijama „Bolji život“, „Srećni ljudi“, „Porodično blago“ i drugima.

Još pre završetka Akademije postala je član ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je ostala sve do 1984. godine. Od tada do 1993. godine njena matična kuća bilo je Narodno pozorište u Beogradu. Dolaskom Aleksandra Berčeka na mesto upravnika te institucije Svetlana je prešla u status slobodnog umetnika. Zapažene uloge ostvarila je u predstavama u JDP-u, poput „Pučina“, „Heda Gabler“, „Tri sestre“ i drugima. Na scenama „Ateljea 212“, Narodnog pozorišta, Beogradskog dramskog pozorišta i drugih igrala je u predstavama „Madam San-Žen“, „Učene žene“, „Noć tribala“, „Audijencija i Vernisaž“, „Lagum“, „Bračna igra“, „Gospođa ministarka“ i drugima.

1 / 7 Foto: Petar Đorđević

Uprkos očevim i majčinim namerama, nije želela da postane arhitekta, inženjer niti lekarka. Oduvek je želela da bude glumica. Igrala je u školskim predstavama i bila stalni član dramskih sekcija. Ipak, prelomni trenutak desio se kada je sa 16 godina prvi put ušla u Amatersko pozorište „Dadov“. Tu se rodila ljubav, ne samo prema glumi, nego i prema mladom glumcu Milošu Žutiću.

Svetlana ima 74. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.