10 najjačih citata iz domaćih filmova! Ma, kakav Holivud - oni su Bogovi! (VIDEO)

Mesi, mesi! Neće ništa da ti škodi!

10 najjačih citata iz domaćih filmova! Ma, kakav Holivud - oni su Bogovi! (VIDEO)

Ove citate smo svi neprestano ponavljali! Trebalo bi da vas je sramota ako ih ne znate!
Objavljeno: 09:33h

Glumci sa ovih prostora podarili su nam nezaboravne trenutke tokom proteklih decenija i godina. Pojedine scene iz domaćih filmova toliko su nam se urezale u pamćenje da ih nikada nećemo zaboraviti. Pojedine su čak i jače od samih filmova. Prepričavane toliko puta, uz njih su mnogi odrastali, smejali se, čuvali na VHS kasetama... Podsetili smo se kultnih scena za istoriju jugoslovenske kinematografije. Uzmite kokice, otvorite pivo i uživajte: 1. Šta će biti s kućom? - Ostatak znate, čuvena scena legendarnih Zorana Radmilovića, Pavla Vujisića i Danila Bate Stojkovića iz filma "Maratonci trče počasni krug".

2. Tata, ja bih ovo radio... I tata bi sine - Nezaboravna scena iz "Ko to tamo peva", gde u nastavku Bata Stojković viče "sram vas bilo".
3. Možda ste pogrešili broj, ali ste dobili onog koga ste tražili - Čuvena je rečenica Bate Stojkovića iz "Balkanskog špijuna".
4. "Mesi, mesi neće ništa da ti škodi" - Scena iz filma Varljivo Leto 1968. koju mnoge generacije nikada neće zaboraviti.
5. "Bio član bioblioteke" - Nezaboravni monolog Zorana Radmilovića u "Radovanu trećem".
6. "Čiko, čiko, jel `l sav ovaj lebac tvoj?" - Sjajna scena iz filma "Užička republika".
7. Petar Božović briljirao je u brojnim filmovima. Blistao je i u ovoj sceni iz "Čaruge".
8. Slavko Štimac oduševljavao nas je svakom filmu. Legendarna je scena iz "Specijalnog vaspitanja" gde objašnjava zašto mu je nadimak Trta.
9. Bora Todorović briljirao je u svakom filmu, predstavi... Pamti se i ova njegova kada na svojevrstan način odgovara na pitanje "Da li je muzičar"...
10. "A vi znate moje poštenje" - neprevaziđeni Srećko Šojić iz "Tesne kože", koga je maestralno igrao Milan Lane Gutović.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.