ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Moraš da budeš kao statua - "I ONDA SMO PLESALI"
,,I onda smo plesali", Foto: Printscreen/Youtube/Music Box Films, Printscreen/Instagram/popcorn_cinema_lgbtiq

čovečno!

ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Moraš da budeš kao statua - "I ONDA SMO PLESALI"

Radnja ove drame se bazira na životu gruzijskog plesača Meraba koji susreće sa novim izazovima u svojoj karijeri, a uz to i finansijskog stanja svoje porodice, ali i romantičnih dilema koje ga more

Objavljeno:

Espreso se ponovo vraća kako bi Vam doneo još jedno uzbudljivo filmsko ostvarenje! Ovog puta je u pitanju gruzijski film ,,I onda smo plesali" (gr. "Da chven vitsek'vet") iz 2019. godine.

Glavne uloge tumače: Levan Gelbakhiani i Bachi Valishvili

I onda smo plesali
foto: Printscreen/Instagram/popcorn_cinema_lgbtiq

,,I onda smo plesali" je prestižno ostvarenje nagrađivavo brojnim nagradama, od kojih je jednu osvojio glavni glumac Levan Gelbakhiani. On je, naime, osvojio Srce Sarajeva za najboljeg glumca na 25. Sarajevskom Filmskom Festivalu.

Moraš da budeš kao statua."

Radnja ove drame se bazira na životu gruzijskog plesača Meraba koji susreće sa novim izazovima u svojoj karijeri, a uz to i finansijskog stanja svoje porodice, ali i romantičnih dilema koje ga more.

1 / 24 Foto: Printscreen/Youtube/Music Box Films

Iako pleše tokom čitavog života i biva jedan od glavnih plesača u grupi, Meraba konstantno kritikuje oštri instruktor Aleko, primarno zbog toga što nije dovoljno muževan. Ovo postaje posebno vidljivo kada na scenu stupi njegova sušta suprotnost, stastiti Irakli- plesač sa mnogo manje iskustva od njega, ali sa prirodnim talentom i stavom koji njemu nedostaje.

Gruzijski ples je baziran na muževnosti. Nema mesta za slabost."

Među njima se rađa blago rivalstvo koje ubrzo gasi prijateljstvo i zajedništvo koje dvojica muškaraca grade. Njihova spona na kraju postaje važnija od bilo kog uspeha koji su poželeli da ostvare. Nažalost, Merabova i Iraklijeva priča nije tako idilična kako se čini i jedan događaj će promeniti sve.

Ko treba da pogleda ovaj film?

,,I onda smo plesali" treba da da pogledaju svi oni koji uživaju u plesu i istraživanju evropskih kultura. Ono što je posebno interesantno u ovom filmu je interakcija tradicije i rađanja novog doba u Gruziji, te način na koji se drama bavi njima. U jednom trenutku će delovati kao da jedan film završava i otpočinje drugi.

Bonus video:

02:32

Kurir dnevni horoskop za 07.4.2022.

(Espreso/Ana Klikovac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.