KO JE SUDIJA KOJA JE DONELA PRESUDU U SLUČAJU HERD I DEP? Uradila je 1 NEOBIČNU STVAR
Foto: EPA-EFE/ELIZABETH FRANTZ

drama se nastavlja

KO JE SUDIJA KOJA JE DONELA PRESUDU U SLUČAJU HERD I DEP? Uradila je 1 NEOBIČNU STVAR

Sudija Askarate je odlučila da će kamere biti dozvoljene u sudnici za ovo suđenje, što je retkost u Virdžiniji. Suđenja ovog tipa su uglavnom zatvorena za javnost

Objavljeno: 22:27h

Suđenje Džoniju Depu i Amber Herd nadgledala je sudija Peni S. Askarate, koja je donela odluke o dozvoljenim dokazima, svedocima i svedočenjima.

Sudija Askarate nadgleda slučaj klevete od 2021. godine, kada je prethodni sudija koji ga je vodio slučaj penzionisan. Upravljala je često čudnim suđenjem na okružnom sudu okruga Fairfak, sa jasnim entuzijazmom za red, grdeći advokate kada nisu imali organizovane dokazne predmete i jednom preteći da će ukloniti posmatrače kada su prasnuli u smeh na komentar gospodina Depa. (Prostor rezervisan za javnost u sudnici obično je bio pun njegovh fanova).

Sudija ima jaku pozadinu u poštovanju reda, pošto je odslužila četiri godine aktivne dužnosti u marinskom korpusu. Nakon što je radila kao advokat u vladinoj i privatnoj praksi, sudija Askarate je izabrana za sudiju u klupu Opšteg okružnog suda u Virdžiniji 2008. godine, a premeštena je u Okružni sud 2015. godine.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Sudija Askarate je odlučila da će kamere biti dozvoljene u sudnici za ovo suđenje, što je retkost u Virdžiniji. Suđenja ovog tipa su uglavnom zatvorena za javnost.

Čim je dozvoljeno snimanje, globalna medijska pokrivenost slučaja je eksplodirala, a fanovi i posmatrači koji su pratili razne live streamove postupka montirali su sudske postupke u viralne klipove i memove. Iako je imala tendenciju da bude relativno ravnodušna, izrazi sudije Askarate pretvoreni su u TikTok zanimljivosti.

Amber Herd
foto: Print Screen Youtube/Law&Crime Network

Dok je u jednom trenutku određivala da li će novom svedoku biti dozvoljeno da svedoči uprkos mogućnosti da je o suđenju saznao iz obimnog medijskog izveštavanja i razgovora na društvenim mrežama, sudija Askarate je priznala da je prisustvo kamera uticalo na postupak, komentarišući: "Sudnica u ovom slučaju izgleda kao svet."

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.