OVO JE NAJOMILJENIJA PESMA U ISTORIJI EVROVIZIJE: Cela Srbija je ZNA!
Foto: Profimedia

Evrovizija!

OVO JE NAJOMILJENIJA PESMA U ISTORIJI EVROVIZIJE: Cela Srbija je ZNA!

BBC gledaoci su pesmu grupe Aba, Waterloo, proglasili najboljom pesmom Evrovizije svih vremena.

Objavljeno:

Publika je glasala za omiljenu pesmu na virtuelnom takmičenju Evrovizije: Come Together , organizovanom u večeri kada je trebalo da se održi ovogodišnje takmičenje Evrovizije.

Švedska četvorka je pobedila na takmičenju za pesmu Evrovizije 1974. godine u Brajtonu. Pesma, koja je osvojila sve britanske top liste i utrla im put ka slavi, prodata je u skoro šest miliona primeraka, u ono vreme, nezamislivom tiražu.

Bjorn Ulvaes iz grupe Aba (Abba) izjavio je kasnije da mu je bilo „teško da poveruje" da je odatle sve počelo pre toliko godina.

Među klasicima Evrovizije za koje se glasalo našli su se izvođači poput Nete, benda Bucks Fizz i Končite Vurst.

Ali je na kraju Aba trijumfovala, sa muzičkom metaforom o lepotama prepuštanja ljubavi.

Listu od 19 pesama sastavili su stručnjaci za Evroviziju i emiteri.

BBC voditelj Grejem Norton je čašom nazdravio u čast pokojnog ser Terija Vogana, koji je vodio ovo takmičenje skoro 30 godina.

U programu je emitovana i pesma koja je trebalo da predstavlja Veliku Britaniju na ovogodišnjem takmičenju - My Last Breath Džejmsa Njumena - a Norton je razgovarao sa pevačem putem video poziva.

Njuman je rako da je bio „prilično šokiran" i da je morao „da odvoji nekoliko minuta za sebe" kada je saznao da je takmičenje otkazano.

On je rekao da je nastup već bio isplaniran i pokazao je fotografiju snimljenu pod vodom kako silazi niz stepenice.

Njuman je dodao da je njegov ovogodišnji favorit bio Island - sudeći prema poslednjim podacima sa Spotifaja, omiljena pesma i publike.

BBC se takođe priključio ostalim emiterima Evrovizije u emisiji Eurovision: Europe Shine A Light, u pozdravu pesmama koje bi se takmičele ove godine.

Domaćin događaja je bio Roterdam u Holandiji, gde je takmičenje i trebalo da se održi, dok se Norton pojavio kao britanski komentator.

(Espreso/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.