Rade Šerbedžija: Ja sam SRBIN, stopostotni! (FOTO)
Foto: Beta/Ivan Saravanja

OTVORIO DUŠU!

Rade Šerbedžija: Ja sam SRBIN, stopostotni! (FOTO)

Mnogo se buke podiglo zbog prednovogodišnje mini-turneje koju istaknuti umetnik Rade Šerbedžija počinje večeras koncertom u zagrebačkom "Lisinskom". Umesto o njegovom šarmu, muzici i stihovima, o Šerbedžiji se govorilo u drugom kontekstu, koji nije bio tema razgovora za "Novosti"
Objavljeno:

Pred još jedno druženje sa Beograđanima, 27. decembra u Sava centru, pitamo ga ko čini "Zapadni kolodvor", koji će ga pratiti na koncertu "Uzalud je budim".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Kolodvor je bend, kad moj sin Danilo svira, ima nas sedam, i to su najbolji muzičari svojih instrumenata u Hrvatskoj. Mnogi su profesori na akademijama. To je dobra stvar, jer se moraš truditi da dosegneš taj nivo. Da budeš top. A s druge strane, ako nešto zezneš, oni te izvuku".

Beograđanin Bogdan Roščić na čelu Bečke državne opere * Ko koga vodi na sceni?

foto: Promo

- To je teško reći. Uzajamno je, ja ih povedem u avanture, jer sam sklon improvizacijama, direktno nešto izmislim, a oni su spremni. Kao da su kafanski muzičari, svi ti profesori. * Građanin ste sveta, da li će rezultati izbora u Americi uticati na vašu karijeru? - Ponovio bih ono što je rekao Slavoj Žižek, jedan od najvećih intelektualaca Evrope i sveta: "Grozan je ovaj Tramp, užasan je, ali više se bojim Hilari." Slažem se sa njim. Što se tiče moje karijere tamo, na mene ništa ne utiče. Tamo možeš otvoreno reći da si protiv predsednika Amerike i niko te neće staviti u zatvor zbog toga. To je jedna dobra stvar, ali ne znači mnogo. Ono što je grozno, kada govorimo o tim izborima, je to što više nema pravih lidera u svetu. Svet vode menadžmenti, velike korporacije i tajne službe, a predsednici zemalja više ne igraju glavnu ulogu. Zato ima toliko ratova i toliko siromaštva.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.