UMRLA GLUMICA, TUGA: Nije stigla da ispuni SVOJE POSLEDNJE ŽELJE
Foto: Printscreen/youtube/ ParamountTheatreAurora

Pozorište u crnom!

UMRLA GLUMICA, TUGA: Nije stigla da ispuni SVOJE POSLEDNJE ŽELJE

Dvanaestostruka dobitnica Dzozef Dzefersonove nagrade je svoju katijeru završila u 66 godini svog zivota, preminuvši u prestižnoj Švedskoj bolnici.

Objavljeno:

Holis Resnik, kabaretna glumica iz Čikaga, koja je svoju karijeru izgradila na pozorišnoj bini muzičkog teatra, je preminula u svojoj 66 godini života.

Holis Resnik
foto: Printscreen/youtube

Gospođa Resnik je umrla u nedelju u prestižnoj Švedskoj bolnici, u kojoj je bila hospitalizovana prethodnih nedelju dana, prema rečima sveštenika Džima Hengela, njen bivši muž je do poslednjeg daha bio uz nju.

Holis Resnik
foto: Printscreen/youtube

Takođe, kako je Hengel izjavio, poznata glumica je svoj povratak na scenu očekivala već ovog leta.

"Ona je graciozno odlazila u peneziju, spominjajući svoje sledeće koncerte" rekao je Hengel, "Holis je i željno gledala prilike i delove Njujorka, ali nije uspela da ostvari svoje ciljeve, zbog Kovid mera naravno, koje su tada bile na snazi. Baš zato što se nalazila u razdoblju života, gde je mogla pažljivo da bira i odlučuje o svojim obavezama, uz pun užitak svog vremena".

Uloge koje su obeležile njen život su Edit Bejl u “Sivoj bašti,", kao i uloge na turnejama 1980-ih, čuvene Aldonze u "Muškarac od La Manče" kao i začarane veštice u "Čarobnjaku iz Oza" a i mnogim drugim.

Njene pozorišne kolege, imaju samo reči hvale za nju, "Takva se nikada više neće roditi"!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.