MEDIJI JAVLJAJU, UMRLA POZNATA GLUMICA, TUGA! (FOTO)
Glumica, Foto: Printscreen/Youtube/Rai

saopšteno

MEDIJI JAVLJAJU, UMRLA POZNATA GLUMICA, TUGA! (FOTO)

Stravične vesti

Objavljeno:

Umrla je još jedna žena.

Mnogi će je se sećati.

Porodica i prijatelji se opraštaju od nje.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Rai

Belgijsko-italijanska glumica Ketrin Spak, umrla je ove nedelje u 77. godini.

U svojim umetničkim počecima bila je na turneji sa Žakom Bekerom, gde je postala zvezda glumica i voditeljka i na filmu i na televiziji. Najzapamćeniji njen program kao voditeljka je Harem, koji je vodio 15 sezona.

Njena slava je eksplodirala u Italiji šezdesetih i sedamdesetih godina, kada je sa samo 20 godina glumila u filmovima kao što su Bekstvo (Dino Risi) gde je bila skoro nepoznata ćerka Vitorija Gasmana.

Glumica
foto: Printscreen/Youtube/Rai

Tokom svoje duge filmske karijere, Spak je radila sa nekim od najvećih italijanskih reditelja komedija. Među njenim najzapamćenijim filmovima su Bekstvo od Dina Risija, Mačka sa devet repova iz Darija Argenta, Vikend u Denkerku iz Anrija Vernea ili tajni skandal iz Monike Viti. Snimila je ukupno 80 igranih filmova za film i televiziju.

Isticala se i kao pevač i 1963. , a 2000-ih je učestvovala u nekoliko rijaliti televizijskih programa.

Na Tviteru, novinar Pjer Leskur odao je počast njenoj „mladačkoj i slobodnoj lepoti”, dok ju je pisac Henri-Žan Servat pozdravio kao „večiti adolescent italijanske kinematografije”.

Udavala se četiri puta, prvi 1963. godine, kada je bila veoma mlada, za Fabricija Kapučija. Zajednica je trajala samo nekoliko meseci, kada je doživela dramu da joj je oduzeta ćerka jer je napustila brak. Zatim se udala za pevača Džonija Dorelija, čija je zajednica trajala 15 godina i sa kojim je dobio sina Gabrijela. Godine 1993. udala se za arhitektu Danijela Kinga sa kojim je imao 17 godina, a zatim se udala za Vladimira Tuselija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.