UMRO POZNATI MUZIČAR, TRAGEDIJA! (FOTO)
Sveće, Foto: Profimedia

saopšteno

UMRO POZNATI MUZIČAR, TRAGEDIJA! (FOTO)

Trijumfovali su širom Španije sa pesmama tako poznatim kao što su 'Sildavia' i 'Volf Man in Paris', između ostalih, što ih je dovelo do toga da su prodali više od dva miliona ploča i dobili ploču sa dvostrukim dijamantom 2006. godine za svoju karijeru

Objavljeno: 20:07h

Napustio nas je još jedan veliki čovek.

Porodica i prijatelji se opraštaju od njega.

Muzički svet je danas u žalosti. Gitarista i jedan od osnivača La Uniona, Mario Martinez, preminuo je ove nedelje od raka, koji su mu lekari dijagnostikovali 2015. godine. Bolest sa kojom se suočava poslednjih šest godina.

„Prijatelji, danas je veoma tužan dan za La Union. Mario Martinez, ključni igrač naše istorije, učesnik i kreator sjajnih trenutaka i pesama, napustio nas je posle duge borbe. Sva moja podrška i najdublje saučešće njegovoj porodici. Leti visoko Mario. RIP”, napisali su.

U La Unionu je bio od 1982. do 2015. godine.

Ova vest delovala je kao bokal hladne vode za njegove fanove, koji žale zbog oproštaja jednog od članova benda koji je obeležio jednu eru. Ovu avanturu su započeli 1982. godine, kada su Rafa Sančez, Luis Bolin i Mario Martinez odlučili da osnuju grupu.

Trijumfovali su širom Španije sa pesmama tako poznatim kao što su 'Sildavia' i 'Volf Man in Paris', između ostalih, što ih je dovelo do toga da su prodali više od dva miliona ploča i dobili ploču sa dvostrukim dijamantom 2006. godine za svoju karijeru.

Međutim, sve se promenilo 2015. godine, kada je i sam Mario napustio bend svog života nakon što mu je dijagnostikovan larinksa, odmah napustivši scenu. Uvek je maštao o povratku, ali to na kraju i nažalost nije bilo moguće. „To je duga trka u kojoj se nadam da ću stići do cilja što je pre moguće da ponovo budem sa svima vama. Rak je kao more, ne morate ga se plašiti, morate ga poštovati“, priznao je tada.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.