UPRAVO JAVLJENO: Umro POZNATI GLUMAC, TUGA! (FOTO)
Glumac, Foto: Printscreen/Youtube/ Channel 9 Argentina

SAOPŠTENO

UPRAVO JAVLJENO: Umro POZNATI GLUMAC, TUGA! (FOTO)

U društvu umetnika bila je Suzana Kart, koja mu je bila supruga skoro 45 godina, i njihovo dvoje dece

Objavljeno:

Još jedan veliki čovek nas je napustio...

Porodica i prijatelji se opraštaju od njega.

Svi će ga pamiti...

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Channel 9 Argentina

U 78. godini, ovog utorka preminuo je Arturo Bonin, argentinski glumac koji je učestvovao u brojnim nacionalnim filmovima i sapunicama.

Njegova porodica je u izjavi potvrdila smrt. On je hospitalizovan zbog raka pluća.

„Sa dubokom tugom prenosimo smrt Artura Bonina koji je voleo svoju profesiju glumca i reditelja i imao je privilegiju da se poveže i deli lepe trenutke sa toliko ljudi koji ga vole i poštuju“, rekli su njegovi rođaci u izjavi kojoj je pristupio Telam.

U društvu umetnika bila je Suzana Kart, koja mu je bila supruga skoro 45 godina, i njihovo dvoje dece.

Glumac
foto: Printscreen/Youtube/ Channel 9 Argentina

Karijera Artura Bonina Rođen 11. novembra 1943. godine, bio je u zanatu više od 45 godina. Među njegovim najzapamćenijim delima je interpretacija koju je napravio u filmu „Atentat u Senatu“, gde je zajedno sa Pepeom Sorijanom igrao zakonodavca Enca Bordabeherea, a zajedno su rekonstruisali događaje koji su se desili za vreme predsednikovanja Agustina P. Justa, koji je postao je dat između 1932. i 1938. godine.

Zauzvrat, učestvovao je u više nacionalnih romana kao što su Dar s neba; Od srca; Rebel vai; Oduzeti životi; Monte Cristo; i Dulsi Amor.U pozorištu se ističu predstave Vajtlok, Engleski general, Ilia, Porodični zakonik i Konventiljo de la Paloma.

Za dramski rad na radiju i televiziji između 1981. i 1990. godine dobio je 1991. nagradu Konek poznatu kao „diploma za zasluge“.

On je za svoju profesiju saznao tokom adolescencije: „Studirao sam hemiju u industrijskom postrojenju u Floresti i jednog dana mi je moj prijatelj Rodi rekao da su u Comercial Manuel Belgrano imali časove pozorišta subotom popodne. Jedino što sam pitao je: A ima tamo mina? Pošto mi je rekao da ih ima mnogo, otišao sam i lagao: rekao sam da sam đak te škole i oni su mi poverovali."

„Kada sam rekao da želim da budem glumac, tata me je odveo kod doktora. On je poludeo. Bio je varvarin, ali je stao na bilo koju stranu. Bili smo u kasnim 50-im i on je zamišljao da se taj razvoj desio negde drugde. Otišli ​​smo kod kliničara i rekli mu „Mislim da je ispalo nekako čudno, on hoće da glumi“. Doktor ga je smirio, rekao mu da ništa nije u redu. A moj stari je verovao i dao mi slobodu“, nastavio je on.

(Espreso / TLN Telenueve)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.