UMRO JE GLUMAC, TUGA: Ljubomir je zauvek napustio ovaj svet (FOTO)
Ljubomir Roman, Foto: Printscreen/Youtube/ČSTV

CRNE VESTI

UMRO JE GLUMAC, TUGA: Ljubomir je zauvek napustio ovaj svet (FOTO)

Prvi put se pred kamerama pojavio sa 14 godina u komediji Kišobran Svetog Petra iz 1958. godine

Objavljeno:

Još jedan veliki čovek nas je napustio....

Njegova zemlja će ga pamtiti, jer je mnogo toga učinio za nju.

Ljudi su se oprostili od njega dirljivim rečima.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ČSTV

I pre pandemije COVID-19, glumac, bivši ministar kulture i bivši gradonačelnik Bratislave Ljubomir Roman povukao se u drugi plan. Danas se, međutim, pojavio neočekivani izveštaj. Slavni glumac preminuo je u 77. godini.

Poslednjih meseci glumac je potpuno nestao iz očiju javnosti. Danas se pojavio neočekivani izveštaj o njegovoj smrti. Prijavljeno je da je imao fatalni srčani udar. Prijavu je potvrdila i doktorka.

Ljubomir Roman je diplomirao na Pozorišnom fakultetu Akademije scenskih umetnosti u Bratislavi, od 1966. do 2001. radio je kao glumac u pozorištu Nova scena u Bratislavi, kojim je takođe rukovodio od 1991. do 1996. godine. Bio je i član Nacionalnog saveta (NR) Slovačke Republike i ministar kulture za vreme vladavine Jozefa Moravčika. Godine 2001. postao je prvi predsednik Bratislavskog samoupravnog regiona.

Glumac
foto: Printscreen/Youtube/ČSTV

Ljubo Roman je izveo više od stotinu filmskih zadataka. Prvi put se pred kamerama pojavio sa 14 godina u komediji Kišobran Svetog Petra iz 1958. godine. Radio je i kao glumac sinhronizacije.

2004. godine se kandidovao na predsedničkim izborima, ali je podneo ostavku u korist Eduarda Kukana. U prvom krugu je, međutim, ipak dobio 1.806 (0,09%) glasova i 12. mesto od dvanaest kandidata.

Retko se može roditi čovek koji bi ostavio tako snažno nasleđe na toliko frontova. Aktuelni šef regiona Juraj Droba reagovao je na smrt glumca, političara i prvog predsednika Bratislavskog samoupravnog regiona (BSK) Ljubomira Romana.

(Espreso / Jeden Den Plus)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.