UMRO GLUMAC IZ "ULICE SEZAME", UPRAVO SU JAVILI
Emilio Delgado, Foto: Printscreen/Youtube

TUGA

UMRO GLUMAC IZ "ULICE SEZAME", UPRAVO SU JAVILI

Uzrok je bio multipli mijelom s kojim se gospodin Delgado borio od decembra 2020., rekla je njegova supruga Carole Delgado

Objavljeno: 13:24h

Emilio Delgado, glumac koji je više od četiri decenije igrao Luisa majstora u omiljenoj dečjoj televizijskoj emisiji "Ulica Sesame", preminuo je u četvrtak u svom domu na Manhattanu. Imao je 81 godinu.

Uzrok je bio multipli mijelom s kojim se gospodin Delgado borio od decembra 2020., rekla je njegova supruga Carole Delgado.

U razmaku od 44 godine u Ulici Sesame, kao gospodin Delgada bio je vlasnik The Fix-It Shopa, gde je popravljao sve predmete koje je trebalo popraviti, poput okvira za slike ili ogromnih tostera. Luisu se u trgovini pridružila Maria, koju glumi Sonia Manzano. Nakon udvaranja na ekranu, likovi su se venčali u naširoko gledanoj epizodi programa 1988. godine.

Brak Marije i Luisa bio je razlog za slavlje među decom koja su učila brojeve i slova - te svetovne pojmove poput smrti i različitosti - iz "Ulice Sesame". Roditelji su svoju decu obukli u svoju otmenu odeću za gledanje zabave. Majke su plakale dok se ceremonija odvijala.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.