BRZO VAM SE PRAZNI BATERIJA NA AJFONU? Ovo su APLIKACIJE koje su UZROK toga - i način na koji da ih regulišete!
Mnogima se ajfon brzo prazni, Foto: AP

koristan trik

BRZO VAM SE PRAZNI BATERIJA NA AJFONU? Ovo su APLIKACIJE koje su UZROK toga - i način na koji da ih regulišete!

Postoje aplikacije koje troše bateriju mnogo više i brže nego neke druge

Objavljeno:

Ako vam se baterija na Ajfonu prebrzo troši, razlog bi mogle biti neke aplikacije.

Naime, postoje aplikacije koje troše bateriju mnogo više i brže nego neke druge, a to možete veoma lako doznati te se rešiti aplikacija "žderača".

Vaš Ajfon ma ugrađen alat koji vam može pomoći otkriti koliko koja aplikacija troši. Uđite u Settings (Postavke) te zatim u Battery (Baterija) i pričekajte da se aplouduje. Zatim kliknite na Last 10 Days (Poslednjih 10 dana) i tamo ćete moći da vidite potrošnju baterije u poslednjih sedam i po dana.

Izlistaće vam se aplikacije koje su najviše trošile vašu bateriju. Ako pokraj aplikacije stoji 20 posto, to znači da je požderala petinu baterije u poslednjih sedam dana.

Možete da namestite i da vam se aplikacije prikažu prema aktivnosti pa ako ste na nekoj aplikaciji proveli jako malo vremena, a ona je svejedno potrošila mnogo baterije, to znači da je ona jedan od krivaca što ste stalno u potrazi za punjačem.

Rešenje je da te aplikacije ili izbrišete ili pazite koje od njih stalno rade u pozadini. Naravno, uvek se možete i prebaciti na Low Power Mode što će donekle smanjiti aktivnost vašeg telefona u pozadini.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.