Potenciometar za sreću: Kako zvuči vaše raspoloženje? (FOTO)

NE RAZGOVARAJ TIM TONOM SA MNOM

Potenciometar za sreću: Kako zvuči vaše raspoloženje? (FOTO)

Naučnici Univerziteta Lund u Švedskoj utvrdili vezu između tona kojim se govori i raspoloženja koje izaziva. Tim je zatim smislio napravu koja može da poboljša način na koji "zvučite"
Objavljeno: 15:58h

Istraživači sa Lunda osmislili su digitalnu audio platformu koja može da modifikuje ton emocije u glasu ljudi, dok govore, tako da zvuče srećnije, tužnije ili besnije. Ovi mirisi će podstaći vaše seksi raspoloženje (GIF) - Malo toga se zna o mehanizmima stvaranja vokalne emocije. Ljudi se mahom trude da sakriju, ili kontrolišu svoje emocije, ali podsvesno i dalje odaju pogrešan utisak. Želeli smo da otkrijemo šta se krije iza toga - rekao je Žan-Žulijen Okuturije, saradnik projekta, sa francuskog Instituta za naučna istraživanja.

Profimedia

Istraživanje je bazirano na ispitanicima kojima je dato da naglas pročitaju kratku priču, dok im istovremeno preko slušalica dolazi ton njihovog glasa, isprva sa identičnim, a polako i sa promenjenim raspoloženjem, koje se dobija obrtanjem posebnog potenciomera.

Ilustracija / Espreso.co.rs

Rezultati su pokazali da većina ispitanika nije ni primetila da se sa njihovim glasom u slušalicama nešto uopšte dešava, već da su ga prihvatili kao takvog i u odnosu na njega prilagođavali raspoloženje! Dakle, manipulacija je bila uspešna. 5 novih pronalazaka koji dokazuju da živimo u ultra tehnološkom dobu (VIDEO) Naučnici se nadaju da bi ova tehnologija mogla da pomogne u psihoterapiji, kao na primer za lečenje poremećaja raspoloženja. Pomoću audio naprave, vaš glas mogao bi da zvuči mnogo sigurnije ili veselije, ako je potrebno. Ne zvuči uopšte loše! (A.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.