5 gotivnih caka za savršen WiFi signal! (FOTO)

ODLIČNA STVAR

5 gotivnih caka za savršen WiFi signal! (FOTO)

Ovi saveti će vam mnogo pomoći, a brzina protoka interneta će se maksimalno povećati!
Objavljeno: 15:44h

Kvalitet kućnog WiFi signala zavisi od mnogo različitih faktora. Loša pozicija rutera u stanu i razna elektromagnetna zračenja nekad mogu da budu prevelika prepreka koja se uz nekoliko trikova može poboljšati. Čini vam se da vam neko krade Wi-Fi? Evo kako možete da ga otkrijete!​ Ovo je pet saveta kako poboljšati kvalitet kućnog WiFi signala.

1. Postavljanje rutera na centralnu lokaciju Ovo je možda i najvažniji element koji se često zanemaruje. Ako ruter postavite što bliže centralnoj pozicija u stanu, kvalitet signala će biti najjači. 2. Ne okružujte router metalnim predmetima Metal sprečava elektromagnetsku energiju pa stoga nije preporučljivo da ruter bude okružen metalnim predmetima.

3. Okretanje antene u skladu sa onim što želite da postignete Antena rutera bi trebala biti okrenuta prema gore, ako želite horizontalno da širite signal, a položen, ukoliko planirate da koristite internet na spratu iznad. 4. Izvor signala držite što dalje od mikrotalasne Mikrotalasna peć radi na sličnoj frekvenciji kao i ruter.

5. Postavite ga visoko WiFi ruteri emituju radio talase u koncentričnim krugovima koji se šire u svim smerovima od svog izvora. Postavljanje rutera visoko na zid ili na visoku policu mnogo će da poboljša kvalitet signala. (Espreso.co.rs / Izvor: express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.