Novi ciklus mts app konkursa za talentovane srednjoškolce
Foto: Telekom Srbija

tELEKOM srbija

Novi ciklus mts app konkursa za talentovane srednjoškolce

Vredne nagrade za kreatore najboljih aplikacija

Objavljeno:

Beograd, 19. oktobar 2023. godine – Kompanija Telekom Srbija pokrenula je 13. ciklus mts app konkursa za izradu aplikacija za mobilne uređaje. U dinamičnom okruženju digitalnih tehnologija i velikog broja aplikacija, srednjoškolci iz specijalizovanih odeljenja za matematiku, informatiku i računarstvo, nastojaće da kreiranjem svoje aplikacije predlože rešenja i društveno korisne odgovore koji bi život u užurbanoj svakodnevici učinili lakšim i jednostavnijim.

Učesnicima konkursa, đacima iz 51. srednje škole i gimnazije u Srbiji predstoji da naprave svoje timove, podele uloge prema znanju i sklonostima i do određenog roka prijave temu, a na kraju i gotovu aplikaciju. Za to vreme imaju podršku svojih profesora - mentora, kao i mentorsku podršku zaposlenih u Telekomu Srbija. Pobednike mts app konkursa očekuju vredne nagrade kao i plasman na regionalni nivo takmičenja.

MTS
foto: Telekom Srbija

Zahvaljujući uspehu koji je mts app konkurs ostvario u Srbiji, prema istim uslovima konkurs organizuju i m:tel BiH i m:tel Crna Gora za učenike u tim zemljama, pa se tako po pet timova pobednika iz svake zemlje susreće u finalu pod nazivom Regionalni app izazov i takmiči za glavnu i specijalnu nagradu za inovativnost „Snaga inovacije-Igor Osmokrović“.

Već duže od decenije, ovaj konkurs podstiče kreativnost i inovativnost među srednjoškolcima koji radeći na programiranju mobilnih aplikacija, unapređuju znanje stečeno u školi, a radeći u timovima koji u finalu konkursa predstavljaju aplikacije pred žirijem, učenici razvijaju timski i preduzetnički duh.

MTS
foto: Telekom Srbija

mts app konkurs realizuje se uz podršku Ministarstva prosvete i deo je krovnog programa “Pokrećemo pokretače” koji je Telekom Srbija pokrenuo sa ciljem da osnaži pojedince i institucije da u svom okruženju stvaraju pozitivne promene. Do sada je u okviru mts app konkursa 202 tima predstavilo čak 209 aplikacija, a konkurs je uvršten u selekciju prestižne evropske organizacije CSR Europe, kao primer uspešne saradnje sa mladima.

Prijavljivanje na 13. mts app konkurs otvoreno je do 27. novembra 2023. godine, dok je rok za predaju gotovih aplikacija 29. januar 2024.

Više informacija o mts app konkursu možete pronaći na linku: mts app konkurs | mts Tvoj svet

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.