Kako da uštedite na pranju veša?
Eco friendly uređaji, Foto: PROMO

Eco friendly uređaji

Kako da uštedite na pranju veša?

Od sada, i potrošači mogu pomoći u borbi za zdraviju životnu sredinu tako što će napraviti male promene kada obavljaju svoje dnevne rutine kod kuće, između ostalog, izabrati ekološki prihvatljive mašine za pranje veša.

Objavljeno: 13:13h

Danas, kada je važnije nego ikada ranije da posebno vodimo računa o svim aspektima našeg života – od blagostanja u domovima, pa do prijatnog radnog mesta, faktor koji definitivno utiče na oba pomenuta jeste životna sredina, koja predstavlja osnov za harmoničan život kakvom svi težimo. I dok svet, proizvodnja i tehnologija napreduju, kompanija Samsung Electronics je shvatila da proizvođači takođe imaju odgovornost da pomognu u rešavanju klimatskih promena.

Mašina
foto: PROMO

Razmišljanje o tome da potrošači iz svih krajeva sveta imaju opcije koje stavljaju ekološku održivost u prvi plan dovela je do ulaganja ove kompanije u istraživanje i razvoj proizvoda koji su ekološki prihvatljivi, a neki od njih su Samsung mašine za pranje veša, sušenje veša kao i kombinovane mašine.

Mašina
foto: PROMO

Od sada, i potrošači mogu pomoći u borbi za zdraviju životnu sredinu tako što će napraviti male promene kada obavljaju svoje dnevne rutine kod kuće, između ostalog, izabrati ekološki prihvatljive mašine za pranje veša. Pored lepše i zdravije okoline, i vaš novčanik će vam biti zahvalan, a u nastavku vam predstavljamo nekoliko saveta kako da ovu ideju pretvorite u delo.

Izaberite „hladni“ program

Pre svega, korišćenje tople vode tokom ciklusa pranja troši značajnu količinu energije – 75% energije potrebne tokom ciklusa toplog pranja koristi se samo za zagrevanje vode. Stoga, da biste smanjili količinu energije koja se koristi za veš, odlično rešenje je da se odlučite za pranje ili druge postavke za pranje na optimalnog temperaturi.

Mašina
foto: PROMO

Sa Samsung EcoBubble™ tehnologijom ne morate da brinete da će hladnije pranje rezultirati manje efikasnim čišćenjem. Čak i pri hladnom pranju od 15°C, ova tehnologija će i dalje efikasno rastvoriti deterdžent i mešati ga sa vazduhom i vodom kako bi se stvojili mehurići koji temeljno prodiru u odeću kako bi uklonili čak i najteže mrlje. EcoBubble™ obezbeđuje poboljšano prodiranje u tkaninu i stopu uklanjanja prljavštine od 24%, a takođe će se pobrinuti za vašu odeću, zahvaljujući stopi poboljšanja performansi nege odeće od 45,5%.

Odlučite se za kraće programe za pranje

Drugi način na koji možete smanjiti količinu energije, ali i račun za struju jeste da perete veš sa smanjenim vremenom pranja. Da bi korisnicima uštedeo vreme, novac i zaštitio životnu sredinu, Samsung QuickDrive™ Q-Drum skraćuje vreme ciklusa pranja do 50% i potrošnju energije za 20% bez ikakvog kompromisa u pogledu performansi čišćenja. Takođe, jedinstveni QuickDrive™ Q-Drum koristi glavni bubanj i pozadinu koji se rotiraju nezavisno kako bi se obezbedilo da se odeća dinamički kreće bez oštećenja omiljenih tkanina.

Mašina
foto: PROMO

Sa Samsung QuickDrive™ mašinom za pranje veša i dugmeta Super Speed možete u potpunosti da operete sav veš za samo 39 minuta. Ovo dugme koristi Speed Spray tehnologiju koja ispušta snažne mlazove vode kako bi efikasno uklonila ostatke deterdženta i skratila vreme pranja.

Smanjite količinu vode i deterdženta

Mnogi deterdženti za pranje veša sadrže mikroplastiku, zbog čega je važno da korisnici koriste samo potrebnu količinu deterdženta kada peru veš. Iako će svako punjenje veša biti drugačije, najbolji način da osigurate da ne trošite deterdžent ili vodu prilikom pranja je da koristite najprikladniju funkciju ciklusa za svako punjenje, a to vam omogućava funkcija Al Wash. Ona koristi četiri različita tipa senzora da detektuje težinu vašeg veša pre nego što izračuna i ispusti optimalnu količinu vode i deterdženta potrebnih za punjenje.

Odaberite Eco friendly uređaje

Poslednji savet da vaš veš bude što ekološki prihvatljiviji je da se odlučite za uređaje koji će sigurno trajati dugo – time doprinosite smanjenju otpada na deponijama, sprečavanju zagađenja životne sredine toksičnih materija i smanjenju gasova nastalih u proizvodnji novih materijala.

Mašina
foto: PROMO

Samsung proizvodi za mašine za pranje i sušenje su dizajnirani za dugotrajnu upotrebu, dolaze sa vodećim garancijama preko kojig je moguće osigurati čak 5 godina garancije na Samsung kućne uređaje, tako da korisnici mogu biti sigurni da su njihove odluke o uređajima najbolje za životnu sredinu.

Garancije za Samsung mašine za pranje, sušenje veša i kombinovane mašine za veš omogućena je za uređaje kupljenje isključivo u periodu od 01. februara 2022. do 31. marta 2022, a za ostvarivanje prava na promociju potrebno je detalje o kupljenom uređaju registrovati online na adresi samsung5godinagarancije.rs najkasnije u roku od 30 dana nakon kupovine. Više informacija dostupno je na: https://www.samsung.com/rs/offer/5yw-wg-promo-2022/.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.