MIŠA JE STVORIO MOŽDA I NAJVEĆI HIT RIBLJE ČORBE: Generacije već ČETVRT VEKA pevaju ovu pesmu! (VIDEO)
Riblja čorba 1986., Foto: Youtube printscreen

TUGA TUŽNA

MIŠA JE STVORIO MOŽDA I NAJVEĆI HIT RIBLJE ČORBE: Generacije već ČETVRT VEKA pevaju ovu pesmu! (VIDEO)

Miša Aleksić je jutros preminuo od koronavirusa

Objavljeno: 10:51h

Srbiju i region je jutros potresla vest da je Miša Aleksić, najpoznatiji basista na ovim prostorima i član Riblje Čorbe, umro od koronavirusa u Beogradu.

Miša Aleksić je započeo svoju karijeru 1970. godine u bendu pod nazivom „Rojali” kao bas gitarista i vokalista. Godine 1970. bend je osvojio drugo mjesto na takmičenju u organizaciji urednika emisije Radio Beograd „Veče uz radio”.

Godine 1971. Aleksić je otišao u Sjedinjene Američke Države gdje je diplomirao na Pajksvil haj skulu u Pajksvil. Sa ostalim studentima osnovao je rokabili bend Šaj-Muh-Fuh (skraćenica iz Šit maderfaker, en:Shit Motherfucker).

Pod uticajem muzike Grand fank rejlroada, Dip parpla i Led cepelina, nakon povratka u Jugoslaviju, Aleksić je formirao bend SOS sa Draganom Štulovićem (gitara), Dragan Tasić (gitara) i Stevan Stevanović (bubnjevi). Nakon što je Tašić napustio bend, SOS je nastavio da nastupa kao trio. Štulović i Stevanović su 1977. godine napustili bend i zamjenili su ih Rajko Kojić i Vicko Milatović. Aleksić, Kojić i Milatović su 1978. godine formirali bend Riblju Čorbu sa bivšim vokalom benda Rani mraz Borom Đorđevićem.

Tokom svoje karijere Aleksić je pisao pjesme za Zdravka Čolića, Biljanu Petrović, Džezi bel, Milorada Mandića i Run go. Takođe, bio je producent albuma i producirao je pored albuma Riblje čorbe, i albume za bendove Ratnici podzemlja, Džezi bel, Minđušari, Run go i Prozor.

Miša je, između ostalog, komponovao i veliki "Čorbin" hit, Amsterdam:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.