DA LI SI IKAD VOLEO ŽENU IZ SRBIJE? Brajan Adams sinoć pevao pred prepunom Arenom, bili smo tamo, OVO SU UTISCI
Brajan Adams, Foto: Ana Paunković

uzavrela atmosfera

DA LI SI IKAD VOLEO ŽENU IZ SRBIJE? Brajan Adams sinoć pevao pred prepunom Arenom, bili smo tamo, OVO SU UTISCI

Da je njegovo stvaralaštvo dobro znano beogradskoj publici stvar je u koju nije trebalo ni sumnjati

Objavljeno:

Brajan Adams, sada već 60-godišnjak, sinoć je u beogradskoj "Štark areni", u okviru turneje „Shine a light”, na kojoj predstavlja istoimeni, 14. po redu studijski album, pevao pred 8.000 ljudi.

Kanadski roker hrapavog glasa po drugi put je posetio Beograd. Sa svojim četvoročlanim bendom prvi koncert imao je 2006. u Hali Sportova. Ovogodišnji je započeo u 20.20 pesmom The last night on Earth”, a onda su se nizale „Somebody“, „Can`t stop this thing we started“ i „Run to you“.

Da je njegovo stvaralaštvo dobro znano beogradskoj publici stvar je u koju nije trebalo ni sumnjati. Naročito u trenucima kada su salom odzvanjali dobroznani hitovi filmske muzike. „Everything I do”, “Cuts like a knife“, „18 till I die“ i „Please forgive me“.

foto: Ana Paunković

- Hvala - obratio se beogradskoj publici Adams na srpskom, a potom nastavio na engleskom: "Ja sam Brajan, Kanađanin. Prešao sam dug put da bih stigao kod vas večeras. Zadovoljstvo je biti ovde ponovo. Ima mnogo moje muzike koju bih želeo večeras da vam sviram, ali ne znam da li ćemo imati vremena, jer sutra ujutro morate da ustanete na posao. Ovo je turneja „Shine a light” i izvešćemo naslovnu pesmu. Na šta je usledila nova pesma na oduševljenje svih prisutnih.

U publici je bilo svih generacija, od dece do staraca. Malo koja pesma je bila nepoznata,prisutnim. Ipak, u publici je bilo najviše parova, koji su uz muzike kanadskog pevača proslavljali ljubav.

Energija između pevača i publike bila je nestvarna. U trenutku kada su se začuli uvodni taktovi hita „Heaven” situacija je eskalirala, desilo se "otkrovenje"... Brajan je okrenuo mikrofon prema publici, a oni su celu strofu otpevali u glas. Aplauz koji je odjekivao po završetku ove pesme pamtiće i Adams i gitarista Kit Skot.

foto: Ana Paunković

Pažnju kanadskog rokera privukla je i devojka iz publike koja je držala transparent. Rekao joj je: "Ljubazno od tebe. Rođendan mi je bio pre nekoliko dana, a tvoj je danas. Srećan rođendan tebi, ali i svim škorpijama. Otpevaću sada jednu romantičnu pesmu za Beograd."

Na gitari su se začuli nežni zvuci, a publici je već bilo jasno da se radi o pesmi iz čuvenog filma „Don Huan de Marko“, „Have you ever really loved a woman”, koju je Brajan snimio sa pokojnim flamenko gitaristom Pakom de Lusijom.

Oduševljenje su izazvale reči "have you ever really loved a woman from Serbia" (Da li si ikada voleo ženu iz Srbije), svi su aplaudirali, svi su plesali, a najbolji među plesačima dospeli su i na ekrane na bini iza muzičara.

foto: Ana Paunković

- Dobro veče, dobra noć – rekao je Adams na srpskom.

- Da li je sve u redu? Hoćete kući na spavanje? Ne? Pa, neću ni ja - nastavio je.

Ozvučenje je bilo izvrsno, atmosfera koja je svakog trenutka pretila da eksplodira upotpunjena je laserskim štapovima koji su se spuštali do bine, pa se podizali nazad.

Jedan od izvanrednih momenata je i izvedba pesme (uz pomoć Skota) „It`s only love”, koju je Brajan svojevremeno snimio sa Tinom Tarner, pa „Cloud number nine”.

Koncert je završio oko 22.00 časova pesmom, epskim hitom, „Summer of 69“.

Publika je Adamsa dozivala na bis udaranjem nogu o pod, a on povratkom nije izneverio. Sve prisutne počastio je pesmama “I could get used to this”, obradama „I fougt the law”, „Won`t get fooled again“, „Whiskey in the jar“.

Pesmama „Straight from the heart“ i „All for love“ oprostio se od beogradske publike.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.