ANICA DOBRA U NOVOM KOMADU DUŠANA KOVAČEVIĆA! Može li bolje od ovoga? Ne!
Foto: Miloš Jovanović

premijera Zvezdara Teatra

ANICA DOBRA U NOVOM KOMADU DUŠANA KOVAČEVIĆA! Može li bolje od ovoga? Ne!

- Biće smeha a biće i emocija! - kaže Anica Dobra, koja je ulogu novom komadu Dušana Kovačevića prihvatila i pre nego što je pročitala komad
Objavljeno: 15:58h

Novi komad savremenog klasika srpske drame Dušana Kovačevića "Hipnoza jedne ljubavi" je priča o odlasku mladih ljudi iz zemlje i nestajanju naroda kao jednom od naših velikih nacionalnih problema.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Radnja se dešava u kući na vrhu planine, a glavi protagonisti priče su šumar i njegova žena, učiteljica, čiji sin je napustio porodični dom i otišao u Kanadu. Njegovim stopama sprema se i ćerka...

foto: Miloš Jovanović

- Ako nastavimo ovako da nestajemo, može se dogoditi to da će moji potomci slušati moja dela na engleskom jeziku - kaže autor, i dodaje:

- Da ne bih ljudima zagorčao život još više, predstava je pisana kao komedija.

Kovačević, pisac i reditelj, kaže da tokom rada na predstavi reditelj nije bio sasvim siguran u to šta je pisac hteo da kaže, i dodaje: - Čak smo se i posvađali nekoliko puta!

U predstavi igraju Ljubomir Bandović (otac Ranko, šumar), Anica Dobra (majka Soja), Nina Janković (Mila, njihova ćerka) Dragan Petrović Pele (doktor Vasa), Uroš Jakovljević (Dragi, doktorov sin) i Ivan Mihailović (Maj, mladić).

foto: Miloš Jovanović

Svi protagonisti, sa neskrivenim oduševljenjem, ističu da jedva čekaju premijeru predsve i reakciju publike.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.