NOVA PREDSTAVA U POZORIŠTU PINOKIO: Bela Griva je prva premijera od početka pandemije
Predstava Bela Griva, Foto: Predrag Mitić

dečija kultura

NOVA PREDSTAVA U POZORIŠTU PINOKIO: Bela Griva je prva premijera od početka pandemije

Publika može da očekuje pravi spektakl

Objavljeno: 12:03h

Ovog četvrtka, 14.10.2020, u 20h na sceni Lutkarskog pozorišta "Pinokio" zaživeće jedna od najlepših dečijih priča, Bela Griva.

Nakon višemesečne pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa ovo je prva premijera u "Pinokiju".

Bela Griva je rađena po motivima knjige Renea Gijoa, u dramatizaciji Ljubinke Stojanović i pod rediteljskom palicom Predraga Stojmenovića. Režiser Belu Grivu vidi kao usamljenika kojem je za galopiranje potrebno beskrajno prostranstvo.

foto: Pozorište Pinokio

U predstavi igraju Predrag Grujić, Goran Popović, Željka Mandić, Zorana Milošaković-Tasić, Ivana Todorović, Borko Sarić, Zoran Todorović, Jovan Popović, Dragiša Kosara, Anita Stojadinović, Lako Nikolić.

Lutka konja napravljena je u prirodnoj veličini, a za njegovu animaciju pobrinuće se Filip Vukićević, Miloš Damnjanović, Zoran Vujačić, Stefan Blagojević i Vladimir Maksimović.

foto: Pozorište Pinokio

U susret premijeri, kontaktirali smo glumicu Zoranu Mihajlović, stalnu članicu ansambla Pozorišta Lutaka "Pinokio". Pitali smo je kako su se ona i njene kolege osećali kada su se posle tolike pauze, vratili se na daske koje život znače:

"Bili smo presrećni dok smo radili ovu predstavu. Nešto je konačno počelo da se dešava, život ide dalje a pozorište je za nas život. Na probama je bilo fenomenalno, svaki dan smo otkrivali neke nove detalje."

foto: Pozorište Pinokio

Zanimalo nas je i da li posetioci treba da strahuju od potencijalne zaraze:

"Pozorište je preduzelo sve neophodne mere zaštite od korona virusa. Svi zaposleni u ovoj ustanovi dobili su pravo na besplatno testiranje. Ja sam bila na Torlaku i testirala se. Odgovorni smo kao kolektiv i kao pojedinci", sigurna je Zorana.

Na pitanje šta publika može da očekuju od predstave, Zorana je bez razmišljanja odgovorila;

"Publika može da očekuje pravi spektakl. Očekujte da ćete izgubiti dah."

Sa druge strane, glumci se nadaju da će se sav trud i rad isplatiti, a prema njenim rečima i pozorište i publika su to zalužili.

Pretpremijera predstave će se održati je u torak 13.oktobra, u sredu 14. oktobra u 20 časova premijera predstave Bela Griva. Repriza je zakazana za subotu, 17. oktobar u 12:00 časova.

foto: Pozorište Pinokio

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Bojana Đurović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.