Hartefaktov Konkurs za savremeni angažovani dramski tekst
Foto: Hartefakt

konkurs

Hartefaktov Konkurs za savremeni angažovani dramski tekst

Fondacija Hartefakt fond iz Beograda organizuje deveti Konkurs za najbolji savremeni angažovani dramski tekst sa idejom da pruži priliku novim, dolazećim ili do sada neotkrivenim dramskim autorima i autorkama da svoj rad u polju savremenog teatra predstave regionalnoj i široj evropskoj javnosti, saopštili su iz Hartefakta.

Objavljeno: 17:22h

Pobednički tekstovi prethodnih konkursa su Olga Dimitrijević sa tekstom "Radnici umiru pevajući", Doruntina Baša "Prst", Vesna Perić "Šta je ona kriva nije ništa ona kriva", Mirza Skenderagić "Probudi me kada završiš", "Ovaj će biti drugačiji" Staše Bajac, "Muškatle mogu preživeti sve", autorke Ive Brdar i "Poslednji afterparti" Dina Pešuta.

Osnovni kriterijumi prilikom odlučivanja žirija biće umetnička vrednost i društvena angažovanost.

U skladu sa novonastalom epidemiološkom situacijom, ove godine prijave se dostavljaju isključivo elektronskim putem.

Dramu u pdf formatu autori i autorke prijavljuju odvojeno od osnovnih podataka preko e forme koja se nalazi na linku https://dramski-konkurs-aplikacija.heartefact.org/sr.

Zarad obezbeđivanja anoninomnosti konkursa Pdf dokument ne sme da sadrži nikakav kontakt ili ime autora, niti bilo šta što bi moglo da otkrije identitet autora, samo naziv drame i šifru.

Ovogodišnji žiri u sastavu Biljana Srbljanović i Ermin Bravo će sačiniti uži izbor od pet najuspešnijih tekstova i doneti odluku o pobedničkom tekstu.

Osvajanje prvog mesta na konkursu podrazumeva dodelu novčane nagrade i otkup autorskih prava za premijerno izvođenje pobedničkog komada u produkciji Hartefakta u jednom od regionalnih pozorišta.

Konkurs je otvoren od 1. jula do 15. oktobra 2020.

Rok za donošenje odluke žirija je decembar, 2020.

Od 2009. godine Hartefakt fond je posvećen stvaranju i jačanju kritičke svesti u želji da kroz kreativnu i umetničku formu aktivno učestvuje u stvaranju inkluzivnog i otvorenog društva.

Organizovanjem Konkursa za najbolji savremeni angažovani dramski tekst, Hartefakt fond devet godina za redom aktivno učestvuje u formiranju i razvoju pozorišnih i izvođačkih umetnosti.

Deveti po redu konkurs za savremenu dramu Hartefakt organizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.