Obustavljena pozorišna letnja scena na Tašu
Foto: Promo

pozorište

Obustavljena pozorišna letnja scena na Tašu

Program Beogradske letnje scene na stadionu Tašmajdan prekinut je zbog zaoštravanja epidemiološke krize, a prema navodima gradskih vlasti, o eventualnom nastavku biće odlučeno kada se za to steknu uslovi.

Objavljeno: 16:44h

Sekretarijat za kulturu Beograda odlučio je da zaustavi pozorišni program Beogradske letnje scene na Tašmajdanu samo nekoliko dana nakon njenog otvaranja, i to zbog ponovnog jačanja epidemije korona virusa.

Građani koji su kupili ulaznice za neku od četrdesetak planiranih predstava mogu da dobiju novac natrag na blagajnama pozorišta čije su produkcije želeli da gledaju.

Manifestacija Beogradska letnja scena osmišljena je upravo da bi se prevazišao problem prekida rada pozorišta usled pandemije i uvođenja vanrednog stanja sredinom marta. Program te manifestacije trebalo je da okupi sva beogradska, ali i mnoga pozorišta iz drugih gradova, kao i privatne i nezavisne produkcije, a prve predsatve – posebno popularan mjuzikl Pozorišta na Terazijama “Mamma mia”, kojim je Beogradska letnja scena otvorena pred oko 1.300 ljudi, pokazao je da se publika itekako uželela pozorišta uživo.

Pojedini glumci nosili su maske i za vreme igranja na sceni, a u medijima su se pojavila i negodovanja pojedinih aktera zbog učešća u tom programu, odnosno zbog bojazni od širenja epidemije, s obzirom da mnoge predstave podrazumevaju i bliske kontakte učesnika.

Grad Beograd zahvalio je u saopštenju svim pozorištima, umetnicima, učesnicima i publici Beogradske letnje scene na dosadašnjem učešću.

espreso.co.rs/seecult.org

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.