DRAMA O MIRJANI! Ovo će da se desi 30. aprila
Mirjana Karanović je na Susretima pozorišta u Brčkom dobila "Gran pri" festivala, Foto: Dragana Udovičić

SJAJNA VEST

DRAMA O MIRJANI! Ovo će da se desi 30. aprila

Mirjana Karanović je na Susretima pozorišta u Brčkom dobila "Gran pri" festivala

Objavljeno: 28.04.2020. 13:00h
  • 1

Jugoslovensko dramsko pozorište emituje 30. aprila na svom jutjub kanalu i sajtu predstavu "Drama o Mirjani i ovima oko nje" Ivora Martinića u režiji Ive Milošević, najavili su iz JDP-a.

Savremeno delo mladog dramskog pisca iz Zagreba Ivora Martinića prikazuje život koji vode Mirjana i oni oko nje, provodeći svoje dane mirno, u teskobnoj svakodnevici, uobičajenim banalnim brigama, bez mnogo uzbuđenja i strasti.

Suptilnim sredstvima oni uspevaju da nam otkriju koliko taj život - baš kao i naš sopstveni - u sebi nosi lepote, tuge, humora, bola i poezije.

Predstava Drama o Mirjani i ovima oko nje učestvovala je na 55. Sterijinom pozorju i na festivalima u Zagrebu, Brčkom, Rijeci, Splitu i Mladenovcu.

Na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci ova predstava je osvojila četiri nagrade "Veljko Maričić": za najbolju dramu (Ivor Martinić) i tri glumačke (Mirjana Karanović, Jelena Petrović, Branka Petrić), a na Marulićevim danima u Splitu nagradu "Marul" za glumu (Mirjana Karanović) i nagradu publike kao najbolja predstava u celini.

Mirjana Karanović je na Susretima pozorišta u Brčkom dobila "Gran pri" festivala, a Marko Baćović nagradu Novosti za najbolju epizodnu ulogu na Sterijinom pozorju u Novom Sadu.

Predstava u kojoj igraju Mirjana Karanović, Jelena Petrović, Branka Petrić, Marko Baćović, Anđelika Simić, Feđa Stojanović, Cvijeta Mesić i Bojan Lazarov, premijerno je izvedena na sceni Teatra "Bojan Stupica" 18. februara 2010.

Reprize su u petak 1. i subotu 2. maja u 21h i u nedelju 3. maja u 18 i 21h. Predstavu emitujemo zahvaljujući ljubaznosti RTS-a koji je vlasnik prava.

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media