Ana Cigankova i Konstantin Alen u beogradskoj predstavi „Labudovo jezero“, kostime kreirao Renato Balestra
Ana Cigankova, Foto: Promo

balet

Ana Cigankova i Konstantin Alen u beogradskoj predstavi „Labudovo jezero“, kostime kreirao Renato Balestra

Na baletskoj predstavi Labudovo jezero 17. decembra 2017 u Sava Centru u glavnim ulogama nastupiće svetske zvezde baleta Ana Cigankova i Konstantin Alen

Objavljeno: 11:47h

Istaknuti umetnici, svetske baletske zvezde Ana Cigankova i Konstantin Alen nastupiće na sceni Centra “Sava”,17. decembra 2019. u glavnim ulogama u baletskoj predstavi Labudovo jezero, na muziku Petra Iljiča Čajkovskog, u koreografiji Konstantina Kostjukova.

Primabalerina Ana Cigankova dobro je poznata beogradskoj publici jer je sa velikim uspehom gostovala na našoj sceni nekoliko puta, a nastup sa Alenom biće prava poslastica za ljubitelje baleta. Inovativna koreografija Kostjukova i raskošni kostimi italijanskog kreatora Renata Balestre obećavaju glamurozni spektakl. U predstavi učestvuje celokupni ansambl Baleta i Orkestar Narodnog pozorišta. Dirigent je Đorđe Pavlović. Labudovo jezero, biser klasičnog baletskog repertoara predstavlja vanvremensko ostvarenje. Uvek inspirativno, ali i inovativno, Labudovo jezero je idealno za obrazovanje nove publike, ali mu se i poklonici baleta rado vraćaju.

Ana Cigankova
Ana Cigankovafoto: Promo

Ana Cigankova je rođena u Novosibirsku, Rusija. Po završetku Baletske škole u Novosibirsku pozvana je u Boljšoj teatar gde je ubrzo promovisana u solistkinju. Pedagog joj je bila čuvena ruska balerina Raisa Stručkova. Godine 2004. odlazi u Budimpeštu gde postaje primabalerina u Nacionalnom baletu Mađarske. Tri godine kasnije, 2007, postaje primabalerina Holandskog nacionalnog baleta (Dutch National Ballet). Ravnopravno nastupa u obe kompanije. Kao gošća, nastupala je u Bečkoj državnoj operi, Mađarskom nacionalnom baletu, Rimskoj operi, na Festivalu Nurejev sa Državnim baletom Tatarstana.

Konstantin Alen
Konstantin Alenfoto: Promo

Konstantin Alen je rođen u Indijanopolisu, SAD. Odrastao je na Havajima gde je pohađao i baletsku školu. Na njujorškom takmičenju Youth America Grand Prix, 2007. godine osvojio je bronzanu medalju u juniorskoj kategoriji i postao stipendista Baletske akademije Kirov. Na istom takmičenju trijumfovao je 2008. godine. Od 2010. godine pohađa baletsku školu Džona Kranka i nastavlja sa uspesima na međunarodnim baletskim takmičenjima. Pridružio se Štutgart Baletu 2012, ubrzo postao solista, a u prvaka Baleta promovisan je 2014. Kao gostujući prvak, nastupao je u produkciji Don Kihot, u koreografiji A. Ratmanskog u Holandskom nacionalnom baletu, a od 2018. godine njihov je stalni član.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.