Predstava Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu „Hazarski rečnik – Lovci na snove“ na turneji po Južnoj Americi
Foto: Promo

balet

Predstava Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu „Hazarski rečnik – Lovci na snove“ na turneji po Južnoj Americi

Baletska predstava u koprodukciji beogradskog Narodnog pozorišta i zemunskog Madlenianuma niže uspehe na najznačajnijim festivalima u Južnoj Americi

Objavljeno:

Posle uspešnog nastupa 28. i 29. oktobra u kolumbijskom gradu Kali na bijenalnom festivalu „Danza de Cali“, najuglednijoj baletskoj manifestaciji u Južnoj Americi, balet „Hazarski rečnik – Lovci na snove“, nastaviće svoju turneju na tom kontinentu gostovanjima u Ekvadoru. Sledeća destinacija ove predstave, po motivima romana Milorada Pavića, u koreografiji Ronalda Savkovića i režiji Livije Pandur, biće grad Kito, a termini izvođenja na sceni Nacionalnog teatra Sukre, zakazani su za 9. i 10. novembar. Turneja će biti završena nastupima na Festivalu „Artes Vivas“ u Lohi, 15. i 16. novembra. Ovaj jednočini balet, u koprodukciji Narodnog pozorišta i Madlenijanuma, ujedno predstavlja i omaž čuvenom slovenačkom i evropskom pozorišnom reditelju Tomažu Panduru (1963-2016) koji je dramsku predstavu „Hazarski rečnik“ postavio 2002. godine na sceni beogradskog Centra "Sava". Iz tog pozorišnog komada, u timu su sada, osim Savkovića i Livije Pandur, i naša čuvena balerina i koreografkinja Sonja Vukićević, koja je, posle 24. godine, ponovo nastupila na sceni svog nekadašnjeg matičnog teatra. U ovoj „fantazmagorijskoj i metaforičnoj poemi prevedenoj u pokret“, nastupaju i Sanja Ninković, Tijana Šebez, Ljiljana Velimirov, Maja Stojakov, Ada Raspor, Mina Radoja, Milena Ogrizović, Dejan Kolarov, Milan Rus, Igor Pastor, Nikola Bjanko, Miloš Živanović, Karlos Alvarado i Antonio Bibo.

Autorsku muziku, specijalno za ovaj baletski projekat, komponovao je Miroslav Bako, scenografiju je kreirala kuća za dizajn i konceptualnu umetnost NUMEN, kostimografkinja je Angelina Atlagić, a dizajner svetla Jaša Koceli.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.