Predstava “Krevet za troje” po tekstu Milorada Pavića prvi put u pozorištu u Srbiji
Foto: Promo

pozorište

Predstava “Krevet za troje” po tekstu Milorada Pavića prvi put u pozorištu u Srbiji

Predstava koja po svemu odiše alternativnošću i entuzijazmom: mlada trupa, novootvoreni alternativni (nepozorišni) prostor (Beogradski market na Dorćolu), prva postavka teksta Milorada Pavića - uspeh ne može izostati

Objavljeno: 15:32h

Prvo javno čitanje interaktivne drame “Krevet za troje” Milorada Pavića, koja će premijerno biti izvedena u novembru u saradnji sa Kulturnim Centrom “Vlada Divljan” i Kulturnim Centrom Pančevo, zakazano je za sredu, 30. oktobra u 20h u Beogradskom Marketu, u ulici Žorža Klemansoa 19. Ova predstava biće realizovana povodom dva značajna jubileja - devedeset godina od rođenja i deset godina od smrti Milorada Pavića, jednog od naših najvećih pisaca.

Pavić se u ovom delu bavi mitom o Adamu, Evi i Lilit, kroz temu muško-ženskih odnosa, problematizovanja patrijarhalnog sistema, kao i urušavanja braka i porodice – osnovnih stubova društva. Adam i Eva su arhetipski likovi, koje ne treba posebno objašnjavati, a Lilit - po judaizmu, prva žena Adamova - fatalna žena, koja je demonizovana, predstavlja zapravo večitu fascinaciju i fantaziju muškog, ali podsvesno i ženskog dela publike.

Predstava “Krevet za troje” predstavlja centralni segment doktorskog umetničkog projekta studentkinje Ivane Tomić na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, pod mentorstvom Ivane Vujić Kominac. Režiju potpisuju Ana Popović i Marija Barna-Lipkovski, a u predstavi igraju: Ana Tanasković, Vahid Džanković, Milica Petrović, Đorđe Živadinović Grgur, Mihailo Laptošević i Nora Obradović. Kostim je autorsko delo Ivane Tomić, scensko rešenje osmislila je Nevena Prodanović, muziku potpisuje Stefan Petrović, a za produkciju su odgovorni Ivana Mitrović i Dušan Sinđić.

Bonus video:

Espreso Live Session #2: Dukat/Stray Dogg


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.