"Ko se boji Virdžinije Vulf" premijerno 29. jula na Brionima: Rade Šerbedžija u glavnoj ulozi
Rade Šerbedžija, Foto: Beta/Ivan Saravanja

beogradsko dramsko pozorište

"Ko se boji Virdžinije Vulf" premijerno 29. jula na Brionima: Rade Šerbedžija u glavnoj ulozi

Na Tvrđavi Minor na Malom Brionu od 20.30 časova pretpremijere biće igrane 26, 27. i 28. jula, dok će premijera biti izvedena 29. jula 2019. godine

Objavljeno:

Koprodukcija Beogradskog dramskog pozorišta i Kazališta Ulyšes, predstava "Ko se boji Virdžinije Vulf" u režiji Lenke Udovički, saRadetom Šerbedžijom u glavnoj ulozi biće čak sedam puta izvedena u okviru bogate sezone Ulyšesa koja će na Brionima trajati sve do kraja avgusta, najavili su danas iz Beogradskog dramskog pozorišta.

Na Tvrđavi Minor na Malom Brionu od 20.30 časova pretpremijere biće igrane 26, 27. i 28. jula, dok će premijera biti izvedena 29. jula 2019. godine u istom terminu. Reprize su zakazane za 30. i 31. jul, ali i 3. avgust 2019. godine.

Pored Radeta Šerbedžije koji se pojavljuje u ulozi Džordža, u predstavi igraju: Katarina Bistrović Darvaš, prvakinja ZKM, Milan Marić u alternaciji sa Ljubomirom Bulajićem i Martinom Grđanom, Nika Ivančić u alternaciji sa Rominom Tonković. Pored Lenke Udovički u ekipi saradnika su i dramaturg Željka Udovičić Pleština, scenograf Stefano Katunar, kostimograf Bjanka Adžić Ursulov i kompozitor Najdžel Ozborn.

Zaplet "Ko se boji Virdžinije Vulf" je jednostavan. Tokom neobavezne sedeljke, sredovečni bračni par, univerzitetski profesor istorije Džordž i dekanova ćerka Marta, podstaknuti alkoholom, započinju mentalno i emotivno iscrpljujuću, verbalnu igru međusobnog optuživanja i zlostavljanja, uvlačeći u tu igru i svoje goste.

Mračna slika braka akademskih građana, koji predstavljaju stubove srednje klase, kao i razlaganje tipičnog obrasca dramske priče kroz na prvi pogled besciljnu i besmislenu pijanku, izazvala je oprečne reakcije i publike i kritike.

"Ko se boji Virdžinije Vulf" imaće premijeru i u Beogradu sredinom oktobra, posle čega će predstava biti na repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta. Na taj način beogradskoj publici će biti omogućeno da, nakon višedecenijske pauze, uživa u glumačkoj bravuri Radeta Šerbedžije, a Beogradsko dramsko biće jedino pozorište u regionu u kojem će taj vrsni umetnik igrati na stalnom repertoaru.

Aktuelna, 19. sezona Kazališta Ulyšes na Brionima otvorena je 12. jula koncertom Radeta Šerbedžije, a pored "Ko se boji Virdžinije Vulf2 publiku očekuju brojne predstave iz čitavog regiona, koncerti i Dani klavira.

Kazalište Ulyšes osnovali su glumac i reditel? Rade Šerbedžija i pisac Borislav Vujčić 2001. godine kada ga je slavna britanska glumica Vanesa Redgrejv svečano otvorila dobrotvornim koncertom.

Prva predstava bila je Šekspirov "Kralj Lir", u režiji Lenke Udovički, s Radetom Šerbedžijom u naslovnoj ulozi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.