Otvara se konkurs za direktora Narodnog pozorišta
Narodno pozorište u Beogradu, Foto: Filip Plavčić

doneta odluka

Otvara se konkurs za direktora Narodnog pozorišta

Konkurs za direktora beogradskog Narodnog pozorišta biće raspisan 24. maja, a rok za podnošenje prijava kandidata je 7. jun, odlučeno je na sednici Upravnog odbora nacionalnog teatra

Objavljeno: 10:39h

Predsednica tog odbora Jasna Dimitrijević rekla je Tanjugu da se UO NP obavezao da Ministarstvu kulture dostavi predlog novog direktora Narodnog pozorišta u Beogradu do kraja aktuelne sezone koja se završava krajem juna.

Osim Jasne Dimitrijević, u Upravnom odboru NP su i Nikola Mijailović, operski pevač i profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, primabalerina Ašhen Ataljanc, Filip Bojić, docent na Pravnom fakultetu u Beogradu, Marko Čkonjević, menadžer sa iskustvom u marketingu i komunikacijama u kulturi, Dejan Kolarov, solista Baleta NP, i Jasna Nuhović, pravnica zaposlena u nacionalnom teatru.

Vlada Srbije smenila je 20. novembra, na lični zahtev, upravnika Narodnog pozorišta Dejana Savića i na njegovo mesto postavila rediteljku Ivanu Vujić.

Bio je to epilog jednomesečne krize u Narodnom pozorištu u kojem je, posle smene Željka Hubača, direktora Drame našeg nacionalnog teatra, deo glumačkog anasambla tražio smenu Dejana Savića.

Vujićeva je u statusu vršioca dužnosti direktora Narodnog pozorišta u Beogradu, a odmah nakon imenovanja Tanjugu je kazala da je pred njom veliki posao i odgovornost. "Ljubav je najvažnija reč u umetnosti, ljubav je ključna reč i za moj angažman u Narodnom pozorištu, jer ću pokušati da vratim ljubav među te brojne vrhunske umetnike i sve zaposlene u našem najznačajnijem teatru", kazala je tada Ivana Vujić.

Ona je istakla da će se potruditi da Narodno pozorište ima vrhunski umetnički i stvaralački renome, kakav se očekuje od najvažnije nacionalne teatarske kuće. "Važno je da uspostavimo inspirativnu, stvaralačku atmosferu u pozorištu", zaključila je Vujićeva.

BONUS VIDEO: DUŠAN PETROVIĆ: Jedan bend ne čini njegova muzika, nego ljudi (VIDEO)

(Espreso.co.rs / B92 / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.