AJA JUNG: Lepe emocije su nam potrebne i mi vam nudimo njihov koncentrat
Aja Jung na konferenciji za novinare, Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

beogradski festival igre

AJA JUNG: Lepe emocije su nam potrebne i mi vam nudimo njihov koncentrat

Od 22. marta do 12. aprila u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu 16 trupa iz 11 zemalja izvešće 21 koreografsku postavku i 23 sola i dueta

Objavljeno:

Direktorka i osnivačica BFI Aja Jung je konstatovala da "nema toliko emocija, od smeha do suza, od ljubavi do inata, verovatno ni festivala ne bi bilo", kao i da nije "sastav supstanci koje čine programski sadržaj vrhunski, sigurno ne bi zavredeo toliku pažnju u zemlji i inostranstvu".

"Da li može bolje od Vivijane Durante, Ohada Naharina, Pola Lajtfuta, Sol Leon, Sidija Larbija Šerkaujia, Rašida Uramdana, Jakopa Godanija, Dade Masilo, Aleksa Serana, Mari Šuinar, kojoj ove godine uručujemo nagradu "Jovan Chirilov", Marka Gekea, Icika Galilija, Kajetana Sota, Jorme Elo, pa do mladih autora poput Kenze Zabiri, Para Faure, naše Dunje Jocić? Verujte da ne može. Ne postoji nijedan festival koji će ove godine imati ovako jaku selekciju u oblasti umetničke igre", istakla je Jung.

U društvu francuskog i italijanskog ambasadora
U društvu francuskog i italijanskog ambasadora foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

Ona je naglasila da je igra jedna od najeteričnijih i najapstraktnijih umetnosti, koja je poslednjih decenija u rukopisu spretnih koreografa postala rečitija od dramskog teatra.

"Ono što oduvek igra ume da ostavi kao trag jesu emocije. Normalna ljudska osećanja, lepe emocije su nam potrebne i mi vam nudimo njihov koncentrat (u bočici od 16ml) od 22. marta do 12. aprila", poručila je Jung.

Beogradski festival igre ugostiće trupu "Eastman" iz Antverpena, Holandski teatar igre iz Haga, mladu lionsku trupu "Tie Break", rimsku trupu "Spellbound", filadelfijsku kompaniju "BalletX", Grupu gospodina Serana, kompaniju "Batševa" iz Izraela i Drezden Frankfurt kompaniju, a svoje koreografije predstaviće i Pere Faura, Icik Galili, Dunja Jocić, Rašid Uramdan, Ambra Senatore, Mari Šuinar, Eun-Mi An, Dada Masilo.

BONUS VIDEO: Espreso Live Session #2: Dukat/Stray Dogg

(Espreso.co.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.