Beogradski festival igre predstavljen u Zagrebu
Aja Jung u Zagrebu, Foto: Promo

u komšiluku

Beogradski festival igre predstavljen u Zagrebu

Ocena domaćina je da se Beogradski festival igre odavno smatra najvažnijim događajem u oblasti umetničke igre u širem regionu

Objavljeno: 26.02.2019. 15:41h

Juče je u Zagrebu predstavljen 16. Beogradski festival igre. U organizaciji Grada Zagreba, u Zagrebačkom plesnom centru je održana konferencija za novinare i prezentacija programa za umetnike i publiku. Pored izložbe fotografija i projekcije šesnaestominutnog filma, o 16. Beogradskom festivalu igre su govorile Aja Jung, direktorka festivala i Olivera Majić, zamenica gradonačelnika Zagreba.

Događaju su prisustvovali brojni novinari i kritičari, diplomate, koreografi i baletski umetnici, kao i predstavnici institucija i poslovnog sektora. Organizatori festivala su uputili poziv hrvatskoj publici i novinarima da u vreme glavnog programa manifestacije (22.3.-12.4.2019.) posete Beograd, ali i Novi Sad i Vršac gde se takođe igraju neki od naslova.

 

 

Ocena domaćina je da se Beogradski festival igre odavno smatra najvažnijim događajem u oblasti umetničke igre u širem regionu, ali i u evropskom kontekstu, te da danas predstavlja najvažniju mogućnost za cirkulaciju informacija i publike, ali i razmenu umetnika i uspešnih produkcija. Sa posebnom pažnjom se govorilo i gostovanju Baleta Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba, 2017. godine na Beogradskom festivalu igre, i to nakon mnogo godina. Takođe su interesovanje probudile najave Festivala u inostranoj štampi, kao i nedavna preporuka britanskog Gardijana da se Beograd poseti upravo u vreme Beogradskog festivala igre.

Realizaciju prezentacije našeg festivala u Zagrebu je podržala Ambasada Hrvatske u Beogradu.

 

 

 

BONUS VIDEO: ON TOUR: Na margini i van kalupa, od Srbije do Severne Amerike (VIDEO)

 

(Espreso.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media