OVAJ ĆE BITI DRUGAČIJI: Počele probe drame Staše Bajac u Ateljeu 212
Sa probe, Foto: Atelje 212

uskoro premijera

OVAJ ĆE BITI DRUGAČIJI: Počele probe drame Staše Bajac u Ateljeu 212

Pobednička drama petog Hartefaktovog regionalnog konkursa za najbolji angažovani celovečernji dramski tekst 2017. godine.

Objavljeno: 16.01.2019. 14:12h


14. januara 2019. godine počile su probe drame „Ovaj će biti drugačiji“ Staše Bajac u režiji Đurđe Tešić. Reč je o još jednoj praizvedbi domaćeg savremenog dramskog teksta na repertoaruAteljea 212.

„Ovaj će biti drugačiji“ je pobednička drama petog Hartefaktovog regionalnog konkursa za najbolji angažovani celovečernji dramski tekst 2017. godine.

„Postdramska bajka „Ovaj će biti drugačiji“ suočava dnevne snove mladih žena sa istinom noćne more. U svetu spektakla, prihvaćenih modela potrošnje i poželjnog ponašanja, maštanje o idealnom muškarcu sudara se sa mačizmom, mizoginijom, vulgarnim seksom i nasiljem. Posledice su gubitak iluzija i nasilje koje mlada žena čini kao odgovor na nasilje koje trpi. Ironični, povremeno cinično duhoviti, pogled na snove koji imaju probleme. “, navodi se u obrazloženju žirija konkursa.

 

 

Mirelu, Ivanu i Jovanu, tri junakinje ove drame, igraju Tamara Dragičević, Ana Mandić i Milica Janevski.

Dramaturškinja je Jelena Mijović, kostimografkinja Maja Mirković, scenograf Siniša Ilić, kompozitor Vladimir Pejković, koreografkinja Maja Kalafatić i organizatorka Jelena Tvrtković.

Premijera je planirana za mart 2019, na Sceni „Petar Kralj“ Pozorišta Ateljea 212.

 

 

BONUS VIDEO: TAJNE NARODNOG MUZEJA: Upoznajte galeriju jugoslovenske umetnosti! (KURIR TV)

 

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...