Tanja Šljivar umesto Hubača na mestu direktorke drame Narodnog pozorišta
Tanja Šljivar, Foto: Nemanja Pančić

promene

Tanja Šljivar umesto Hubača na mestu direktorke drame Narodnog pozorišta

Studentkinja generacije 2011. na Fakultetu dramskih umetnosti iz klase Biljane Srbljanović

Objavljeno:

Priča o drami u Narodnom pozorištu dobila je svoj rasplet smenom Dejana Savića, a danas i epilog. Nova V.D. direktorka Narodnog pozorišta Ivana Vujić predstavila je i novo rukovodstvo drame. I dok su mnogi očekivali da će to biti Željko Hubač, saopšteno je da na njegovo mesto dolazi dramaturškinja Tanja Šljivar.

Autorka drame "Mi smo oni na koje su nas naši roditelji upozoravali" nova je direktorka Drame Narodnog pozorišta. Nakon turbulentnih par meseci koji su počeli smenom Željka Hubača sa čela Drame, a potom i štrajkom glumaca nacionalnog teatra, ovu godinu Narodno pozorište završava sa novom V.D. direktorkom Ivanom Vujić, ali i sa novom direktorkom drame.

"Smatrala sam da je jako dobro ako mogu da pružim prostor jednoj mladoj izuzetnoj osobi. Mislim da je naš zadatak da mi vratimo izuzetne ljude koji su se u svetu već dokazali u ovu sredinu, a dalje lično smatram da je mesto žene u kulturnom sektoru zaista nešto što jeste promena nabolje u našoj zemlji. Znači, mi imamo premijerku koja je izuzetna i ja mislim da je pojava druge žene u istoriji NP kao upravnice takodje promena, umetnički direktor drame je žena, direktorka opere je žena, to samo služi na polzu i na radost muškarcima", rekla je Vujić.

A ko je nova direktorka drame? Student generacije 2011. na Fakultetu dramskih umetnosti iz klase Biljane Srbljanović, sa besprekornom biografijom i ne malim brojem nagrada.

"Ja i dalje neću zanemarivati svoj umetnički rad, kao što ni glumci ne treba da zanemaruju svoj, Željko Hubač ostaje u našem timu zaposlen kao dramaturg, i jedan od najbližih savetnika i umetničkih i organizacionih", kaže Tanja Šljivar.

Glumac Darko Tomović iz Štrajkačkog odbora SINGLUS-a kaže da je deo problema rešen, ali da je jedan od zahteva, a to je vraćanje Hubača na mesto sa koga je smenjen mogao da bude dobar potez nove direktorke.

"To znači da je prepoznato da smo imali problem, da je taj osnovni problem rešen, a da ćemo za ove druge stvari i zahteve morati da se borimo i dalje. Mislim da bi principijelno bilo dobro i da je mogla da ispadne fer i dalekovida i da pusti Željka Hubača do izbora, jer je, ponavljam i trenutna upravnica u VD stanju", navodi Tomović.

BONUS VIDEO: ŽARKO LAUŠEVIĆ na promociji knjige (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.