Jasna Dimitrijević nova predsednica UO Narodnog pozorišta
Jasna Dimitrijević, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

promene na čelu

Jasna Dimitrijević nova predsednica UO Narodnog pozorišta

Imenovanjem članova Upravnog odbora, nastavljeno je konstituisanje uprave Narodnog pozorišta koje treba da modernizuje nacionalni teatar

Objavljeno:

-Vlada Srbije imenovala je danas Upravni odbor Narodnog pozorišta, a na mesto predsednika Odbora izabrana je Jasna Dimitrijević, pozorišna producentkinja i upravnica Zadužbine "Ilije M. Kolarca" u Beogradu.

Za članove Upravnog odbora imenovani su Nikola Mijailović, operski pevač i redovni profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, primabalerina Ašhen Ataljanc, osnivačica Plesne škole "Ašhen Ataljanc", Filip Bojić, docent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Marko Čkonjević, distributer za kinematografiju, menadžer u kulturi i osnivač "Fame solutions" u Beogradu.

Ostali članovi su Dejan Kolarov, solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, i Jasna Nuhović, diplomirana pravnica iz Narodnog pozorišta u Beogradu.

Imenovanjem članova Upravnog odbora, nastavljeno je konstituisanje uprave Narodnog pozorišta koje treba da modernizuje nacionalni teatar, uvede bogatiju i raznovrsniju produkciju, ostvari snažniju međunarodnu saradnju i koprodukciju i razvije obrazovne programe.

Uz modernizaciju rada, neophodno je unapređenje uslova rada, što uključuje obnovu dela infrastrukture i bolju organizaciju rada, navodi se u saopštenju sa današnje sednice Vlade Srbije.

BONUS VIDEO: Nikola Vranjković - Marburg (hommo epilepticus) (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.