ALTERNATIVNO STVARALAŠTVO ZA DECU: Premijera savremene plesne predstave ISPOD POVRŠINE u Pan Teatru
Najavni plakat, Foto: Promo

najava

ALTERNATIVNO STVARALAŠTVO ZA DECU: Premijera savremene plesne predstave ISPOD POVRŠINE u Pan Teatru

Projekat će biti predstavljen u četvrtak 13. decembra u 19:15h u Pan Teatru (Bulevar Kralja Aleksandra 298, I sprat)

Objavljeno:

Predstava „Ispod površine“ je nastavak dugogodišnjeg istraživanja autora projekta u oblasti dečijeg teatra, plesno performativnih praksi, kao i participativnog pristupa u radu sa decom. Nastala je kroz seriju radionica u trajanju od dva meseca, namenjenih deci od 8 do 11 godina. Rad je započet razmatranjem kompleksnih života biljaka, njihovog razvoja, kvaliteta kretanja, načina na koje prevazilaze prepreke i sarađuju.

Deca su učešćem u procesu sticala znanja i veštine iz polja izvođačkih umetnosti i kreirala predstavu zajedno sa autorima. Ideja je da se prikažu kreativna tumačenja vidljivog i nevidljivog života biljaka, koje će nas podstaći na pokret, kao i stvaranje plesnih materijala, njihovih relacija i tumačenja. Važan aspekt projekta zasnovan je na zajedničkom kreativnom radu, aktiviranju radoznalosti i upotpunjavanju shvatanja plesa i umetnosti.

  • Koncept: Marko Milić i Milena Todorović
  • Izvođači: Olga Gavranović, Milica Salopek, Hana Tošić, Jovana Dubljanin, Sofija Salopek, Anja Radojičić, Jovana Stojković, Una Obućina (učenice drugog i četvrtog razreda osnovne škole)
  • Muzika: Digital Tsunami 091 - Kӣr Live
  • Kostim: Mirjana Bajrić

Ideja za stvaranje predstave "Ispod površine" nastala je u sklopu regionalnog projekta za razvoj plesnog pozorišta za decu i mlade Generator realizovanog 2015. godine u kojem je autorski tim zajedno učestvovao.

“Ispod površine - projekat alternativnog scenskog stvaralaštva za decu” podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Stanice – servisa za savremeni ples i Produženog boravka Naša bajka.

Ulaz je slobodan, ali je broj mesta ograničen. Prisustvo možete da potvrdite putem mejla milenche_88@hotmail.com ili telefona 065/530-3542 do srede 12. decembra u podne.

BONUS VIDEO: Nežni Dalibor: Značajan događaj

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.