Nagrada ARDALION za predstavu ZAŠTO JE POLUDEO GOSPODIN R?
Ekipa predstave, Foto: Promo

PRIZNANJE

Nagrada ARDALION za predstavu ZAŠTO JE POLUDEO GOSPODIN R?

„Autorski nas tim kroz jednostavnost situacija, kroz prikazivanja opštih mesta svakodnevice, uvlači u neprestana iskakanja iz prostora stvarnosti, izmešta ono obično, svakodnevno u teatar”

Objavljeno: 11.12.2018. 09:20h

Nagrade Ardalion za najbolju predstavu, najbolju režiju i najbolju mušku ulogu na 23. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda” u Užicu večeras su uručene na Sceni „Ljuba Tadić” Jugoslovenskog dramskog pozorišta posle izvođenja predstave Zašto je poludeo gospodin R? Rajnera Vernera Fasbindera i Mihaela Fenglera u režiji Bobe Jelčića.

Po odluci žirija u kome su bili Lenka Udovički (rediteljka, predsednica žirija), Dragana Varagić (glumica), Slobodan Obradović (dramaturg), Dario Harjaček (reditelj) i Janko Ljumović (producent), najbolja predstava festivala je Zašto je poludeo gospodin R?. Između ostalog žiri je naveo: „Autorski nas tim kroz jednostavnost situacija, kroz prikazivanja opštih mesta svakodnevice, uvlači u neprestana iskakanja iz prostora stvarnosti, izmešta ono obično, svakodnevno u teatar”.

 

 

 

Za najbolju režiju nagrađen je Bobo Jelčić dok je nagradu za najbolju mušku ulogu dobio Boris Isaković. Sve tri nagrade dodeljene su jednoglasno.

Nagrade su uručili direktor Jugoslovenskog festivala u Užicu Zoran Stamatović i članica žirija Dragana Varagić koja je pročitala i obrazloženja žirija za sve tri nagrade. U ime Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nagradu za najbolju predstavu primila je v.d. direktora JDP-a Tamara Vučković Manojlović. Novinarka Večernjih novosti Vukica Strugar u ime kompanije Novosti, kao i svake godine od osnivanja festivala, uručila je umetničku sliku najboljoj predstavi po odluci zvaničnog žirija.

 

 

BONUS VIDEO: Nežni Dalibor: Značajan događaj

 

(Espreso.rs)

 

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media