DESET GODINA TEATRA LE STUDIO: Izložba i tematska žurka
Alternativno pozorište, Foto: Promo

najava

DESET GODINA TEATRA LE STUDIO: Izložba i tematska žurka

U subotu, 24. novembra, u 21h će biti otvorena prva samostalna izložba fotografija nastalih u Le Studiju, „I to je izložba“, mlade umetnice Jelene Jeremić

Objavljeno:

Teatar Le Studio kao pozorišnu trupu osnovali su pre deset godina scenografkinja Sanja Maljković i reditelj i glumac Žan Batist Demarinji. U svojoj prvoj deceniji, ovo malo privatno pozorište je od trupe preraslo u repertoarsko pozorište sa sopstvenom scenom i kontinuiranim repertoarom poslednjih šest godina.

Le Studio predstavlja sasvim drugačiji koncept pozorišta – u Poenkareovoj 26, pozorište postaje mesto za izlazak. Ovo pozorište više liči na dnevnu sobu gde je atmosfera intimna, udobna i prijateljska. Publika ovde nije samo nemi posmatračveć ravnopravni učesnik u stvaranju umetničke magije, koja posle predstave može nastaviti druženje sa glumcima i autorima uz piće i muziku u baru.

Svakog petka i subote se u ovom neobičnom ambijentu izvodi jedna od 11 autorskih predstava ili gostujućih trupa, ali se organizuju ikoncerti i izložbe. Glumci su bivši i sadašnji polaznici Škole glume koju vode Sanja i Žan, a kojih godišnje kroz školu prođe oko 30. Oni igraju rame uz rame sa kolegama profesionalcima, a po talentu i veštini za njima nimalo ne zaostaju. Mlada grupa svežih i talentovanih lica bavi se društvenim, političkim i psihološkim temama, kao i raznim pozorišnim formama i žanrovima.

U subotu, 24. novembra, vrata ovog teatra biće otvorena za staru i novu publiku i sve one koji žele da zajedno sa članovima pozorišta proslave jubilej. Tom prilikom će u 21h biti otvorena prva samostalna izložba fotografija nastalih u Le Studiju, „I to je izložba“, mlade umetnice Jelene Jeremić. Nakon otvaranja sledi tematska žurka „Play your role” na koju gosti mogu doći maskirani u svoje omiljene junake iz književnosti, filma ili stripa, a očekuju ih i specijalni muzički gosti. Ulaz na žurku je slobodan.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.