VLADA NIJE RASPRAVLJALA O STANJU U NARODNOM POZORIŠTU, SAVIĆ PREŽIVEO: Glumci kreću u potpunu obustavu rada
Glumci koji traže njegovu smenu kreću u štrajk, Foto: Damir Dervišagić

kraj drame ni na vidiku

VLADA NIJE RASPRAVLJALA O STANJU U NARODNOM POZORIŠTU, SAVIĆ PREŽIVEO: Glumci kreću u potpunu obustavu rada

Glumci kreću u potpunu obustavu rada na Dan pozorišta, 22. novembra

Objavljeno:

Vlada Srbije juče nije raspravljala o stanju u Narodnom pozorištu, te će Dejan Savić ostati upravnik sigurno do ponedeljka.

Glumci koji traže njegovu smenu, kao što su i najavili, kreću u potpunu obustavu rada na Dan pozorišta, 22. novembra, simbolično u minut do podne.

- Odluku o stupanju u štrajk oko 14 časova predali smo upravniku, Upravnom odboru i na pisarnicu Ministarstva kulture. Mi se nadamo da do štrajka ipak neće doći jer to nikome nije potrebno - kaže za Kurir predsednica sindikata Singlus Narodnog pozorišta Ivana Nenadović.

Ministar kulture Vladan Vukosavljević je obavešten o štrajku
Ministar kulture Vladan Vukosavljević je obavešten o štrajku foto: Damir Dervišagić

Promene u nacionalnom teatru je, kako saznajemo, najavio i još uvek aktuelni predsednik Upravnog odbora Aleksandar Gatalica, koji je otvarajući sednicu najavio da je ovo poslednje zasedanje u ovakvom sastavu.

Upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić, podsetimo, smenio je 15. oktobra Željka Hubača s mesta direktora Drame, što je naišlo na oštru reakciju brojnih umetnika i članova ansambla Drame koji su, izražavajući protest, zatražili Savićevu smenu. Više od mesec dana traje kriza, a sledećeg četvrtka Narodno pozorište obeležava 150. godina od svog osnivanja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.