NARODNO POZORIŠTE: Glumci održali štrajk upozorenja, došao i Vladan Vukosavljević (VIDEO)
Zakuvala se situacija, Foto: Filip Plavčić

slede radikalne mere

NARODNO POZORIŠTE: Glumci održali štrajk upozorenja, došao i Vladan Vukosavljević (VIDEO)

Deo ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu stupio je sinoć u štrajk. Na njihovom skupu pojavio se i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević

Objavljeno: 09.11.2018. 09:21h
  • 53

Ministar je rekao povodom aktuelnih dešavanja u Narodnom pozorištu da Ministarstvo kulture i Vlada intenzivno razgovaraju, ali da još ne mogu da kažu koji je plan za rešenje problema.

Vukosavljević je istakao da Ministarstvo i premijerka Ana Brnabić, s velikom pažnjom prate stanje u Narodnom pozorištu i prave plan kako bi se donela odluka koja je u najboljem interesu te ustanove kulture.

 Upitan zašto odluka još nije doneta kada su prošle tri nedelje od zahteva glumaca za smenjivanje direktora Narodnog pozorišta Dejana Savića, ministar je odgovorio da su "tri nedelje prekratak period da bi se povukli radikalni potezi".

Sindikat Drame Narodnog pozorišta u Beogradu (SINGLUS) održao je sinoć jednočasovni štrajk upozorenja kao opomenu zbog neuvažavanja zahteva za smenjivanje upravnika Dejana Savića.

 Zaposleni su se okupili od 19.45 do 20.45 u foajeu Scene "Raša Plaović" i drugim prostorijama zgrade Narodnog pozorišta.

Zbog štrajka je 15 minuta kasnila predstava "Važno je zvati se Ernest" u režiji Nikole Zavišića, a glumci su to vreme proveli s publikom u foajeu kojoj su objašnjavali razloge štrajka.

 Predsednica sindikata "Singlus" Ivana Nenadović kazala je da bi sledeći korak mogao da bude generalni štrajk i da će do toga doći ako njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

"Glumci ne žele da prestanu da igraju, generalni štrajk nikome nije u interesu, a naši sledeći koraci zavisiće od odluka nadležnih. Polažemo nade u konstruktivni dijalog", kazala je Nenadović za agenciju Beta.

 

 

BONUS VIDEO: Kratki Espreso, deveta emisija

(Espreso.rs / B92 / Agencije / Slobodna Evropa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media