VRLI NOVI SVET: Premijera plesno-dramske predstave u Madlenianumu
Ekskluzivna predstava, Foto: Promo

NAJAVA

VRLI NOVI SVET: Premijera plesno-dramske predstave u Madlenianumu

4. decembra 2018. u 19:30h

Objavljeno: 07.11.2018. 11:34h
  • 3

Nakon uspešne pretpremijere u Madridu, predstava VRLI NOVI SVET stiže u Beograd, 4. decembra u 19:30 na veliku scenu Opere i Teatra Madlenianum.

Vrli novi svet je plesno-dramska predstava, kompanije Sasha Sasic iz Madrida, koja se temelji na istoimenom delu Oldusa Hakslija (Aldous Huxley).

 

 

Pitanje na koje autor predstave želi da odgovorimo je vrlo jednostavno: Šta nas čini ljudima?

Vrli novi svet je priča o sukobu naivnog čoveka “divljaka” sa moralom i politikom novog doba.

Režiju i koreografiju potpisuje Sasha Sasic, nagrađivana plesačica i koreografkinja srpskog porekla, koja je i direktorka ove plesne kompanije iz Madrida.

 

Sasha Sasic, umetnička direktorka kompanije, plesačica i koreografkinja srpskog porekla, bazirana u Španiji koj svoju edukaciju iz oblasti plesa stiče u Beogradu, Granadi i Madridu.

Prvo samostalno autorsko iskustvo ostvaruje 2010. godine. Njeno prvo autorsko delo “Café Cantante” osvaja nagradu za najbolju plesnu predstavu na XXIX Internacionalnom Festivalu u Sarajevu. 2013. postavlja predstavu “La Rosa del Penal” koju premijerno izvodi na festivalu CIBRA u Toledu. Tokom 2014. godine intenzivno radi na interdisciplinarnom projektu u kojem okuplja umetnike iz nekoliko zemalja (Španija, Srbija, Slovenija). Spaja savremeni ples i muziku sa flamenkom u delu “Metamorphosis” u kojem je scenska i muzička ekspresija direktna posledica ovog heterogenog identiteta.

Predstava se premijerno izvodi na Internacionalnom festivalu savremenog kazališta u Splitu u junu 2015., nakon čega biva ponovljena na poznatim festivalima kao što su: Coetani – Festival Eksperimentalnog Flamenka u Atini, VI Festivalu plesa u Šibeniku, V Festivalu flamenka u Zagrebu, te drugim evropskim scenma.Tokom 2016. zalazi malo dublje u polje psihoanalize. Istražuje u domenu ljudskog nesvesnog sa posebnim osvrtom na introspektivno istraživanje – samoposmatranje sebe, svojih doživljaja, te analizu svog iskustva. Ovo istraživanje rezultiraće predstavom “Confrontation” koju premijerno izvodi oktobra 2017. Tokom 2018. godine njen rad se sve više fokusira na savremeni ples i fizički teatar te postavlja predstavu “Vrli novi svet”.

 

 


 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media