DRAMSKI SINDIKAT NARODNOG POZORIŠTA: Ako Savić ne podnese ostavku, 8. novembra ŠTRAJK
Čeka se reakcija nadležnih, Foto: Nemanja Pančić

drama bez raspleta

DRAMSKI SINDIKAT NARODNOG POZORIŠTA: Ako Savić ne podnese ostavku, 8. novembra ŠTRAJK

Večeras u 22 sata ističe rok koji su predstavnici dramskog sindikata Narodnog pozorišta (SINGLUS) dali upravniku nacionalnog teatra Dejanu Saviću da podnese ostavku, a ukoliko se to ne desi stupiće u štrajk.

Objavljeno:

Predsednica SINGLUS-a Ivana Nenadović kaže za Tajnjug da se večeras ništa neće dogoditi u Narodnom pozorištu i da će narednih dana poštovati zakonom propisanu proceduru kada je u pitanju štrajk.

"U zakonski propisanom roku mi ćemo najaviti štrajk upozorenja u trajanju od jednog sata", rekla je Nenadović i najavila da će to sprovesti 8. novembra ukoliko Savić ne podnese ostavku.

Nenadović je izrazila nadu da će nadležne institucije ipak rešiti situaciju u Narodnom pozorištu koje je, kako je naglasila, opterećeno nagomilanim problemima.

"Ideja našeg sindikata nije da štrajkujemo već da radimo, ali u uslovima koji su dostojni ljudi", rekla je ona.

Savić nije želeo da da izjavu za Tanjug, sve dok se, kako je rekao, Narodno pozorište ne oglasi zvaničnim saopštenjem.

On je ranije rekao da nema nikavog razloga da podnose ostavku i da se protiv njega vodi "prikrivena politička kampanja", kao i da su glumci izmanipulisani.

Državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajović je na sednici Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije 2. novembra rekao da će Ministarstvo dati izvesno vreme Upravnom odboru Narodnog pozorišta da sredi prilike u toj kući, a u suprotnom jedna od opcija biće smenjivanje upravnika Savića i Upravnog odbora i uvođenje v. d. stanja.

Kriza u Narodnom pozorištu izbila je pošto je smenjen direktor Drame Željko Hubač, što je izazvalo nezadovoljstvo većine umetničkog ansambla.

BONUS VIDEO: Irina Karamarković na Beogradskom džez festivalu - Gusta mi magla padnala

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.