Sindikat Narodnog pozorišta traži OSTAVKU upravnika
Narodno pozorište, Foto: Filip Plavčić

slučaj hubač

Sindikat Narodnog pozorišta traži OSTAVKU upravnika

Predstavnici dramskog sindikata SINGLUS odazvali su se na poziv Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Beogradu, sa kojim su tokom prepodneva održali sastanak

Objavljeno: 01.11.2018. 14:28h
  • 1

Oni su predsedniku Upravnog odbora Aleksandru Gatalici izneli stav da su nesavestan rad i brojni propusti u poslovanju upravnika Dejana Savića, urušavanje ugleda tog teatra, kao i Savićevi "skandalozni i neistiniti medijski istupi" izazvali ogromno nezadovoljstvo među članovima sindikata i zaposlenima Narodnog pozorišta.

Predstavnici SINGLUS-a su, kao jedino moguće rešenje, Gatalici dostavili predlog ostavke upravnika Narodnog pozorišta Dejana Savića. Na sastanku je od Upravnog odbora zatraženo i da se SINGLUS-u dostave odgovori na sva pitanja postavljena dopisom od 30. oktobra.

Kao krajnji rok za podnošenje ostavke Dejana Savića određen 6. novembar u 22 časa.

 

 SINGLUS je najavio da će, ukoliko do navedenog datuma Savić ne bude podneo ostavku i ako na njihova pitanja ne budu dostavljeni odgovori, "preduzeti sve zakonom propisane mere, uključujući i štrajk".

Predstavnici sindikata su naveli da se nadaju da će upravnik "prepoznati ozbiljnost situacije, podneti ostavku, i na taj način omogućiti nesmetan rad Narodnog pozorišta u Beogradu u jubilarnoj 150-oj sezoni".

Dramski sindikat Narodnog pozorišta SINGLUS je naveo i da su, nakon uručenog zahteva za ostavku Dejana Savića, članovi njihovog predsedništva, zajedno sa svojim pravnim zastupnicima, bili primorani da napuste prostoriju zbog "necivilizovanog ponašanja i vikanja, dozivanja obezbeđenja od strane jedne prisutne osobe, članice Umetničkog saveta."

 

 

BONUS VIDEO: Petar Janjatović o kulturi u medijima nekad i sad

(Espreso.rs / B92.net)

 

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media