Hipnoza jedne ljubavi večeras 100. put pred publikom u Zvezdara Teatru
Scena iz predstave, Foto: Zvezdara Teatar / Nikola Vukelić

jubilej

Hipnoza jedne ljubavi večeras 100. put pred publikom u Zvezdara Teatru

Predstava „Hipnoza jedne ljubavi“, prema tekstu i u režiji Dušana Kovačevića, danas će imati svoje jubilarno stoto izvođenje na sceni Zvezdara teatra

Objavljeno:

Ovaj komad o porodici, odlascima, ljubavi prema bližnjima imao je svoje premijerno izvođenje u decembru 2016. godine.

Nakon skoro dve godine izvođenja, ekipa „Hipnoze“ će se pokloniti 100. put publici u Zvezdara teatru: Slobodan Boda Ninković, Anica Dobra, Nina Janković/Mina Sovtić, Dragan Petrović Pele, Uroš Jakovljević/Jovan Jovanović i Ivan Mihailović/Jovan Jovanović.

Ova metaforična priča o odlascima, bajka čija se radnja događa na vrhu planine jedne septembarske noći pod zvezdama uz huk sove i zavijanje vuka, višeslojna je priča o porodici, ljubavi prema bližnjima, ali i suočavanju sa odlascima.

Detalj iz predstave
Detalj iz predstave foto: Zvezdara Teatar / Nikola Vukelić

Povodom jubilarnog izvođenja pitali smo Anicu Dobru, Ninu Janković i Uroša Jakovljevića o njihovim utiscima i ulogama u predstavi.

Anicu Dobru, koja tumači lik majke Soje pitali smo šta je za nju i posle 100 izvođenja i dalje „hipnotišuće“ u Hipnozi, kao i da li je teže onome ko ispraća ili onome ko odlazi?

„Iznova i iznova dobro plasirane, istinite i duhovite rečenice Duška Kovačevića. Najbolje je onome ko sledi svoj put. Teški putevi često vode do najboljih odredišta.“

Nina Janković u „Hipnozi jedne ljubavi” tumači ulogu ćerke Mile koja se sprema na put sa mladićem Majem. Zanimalo nas je da li je nekada bila u situaciji da odlučuje između otići ili ostati?

„Bile su priče ali nikad se nije desilo nešto konkretno, pa da smo bili u prilici da većamo. Meni je jako žao što mladi odlaze i iskreno se nadam da će se nešto promeniti. Ja bih svog sina podržala kada bi poželeo da ode i verovatno bi tada otišli i mi sa njim. Pošto ne volim odlaske, razdvajanja, mislim da bi to bilo odlično rešenje.“

Uroš Jakovljević, kao Dragi u „Hipnozi“, gaji poseban odnos prema Mili. Pitali smo ga šta je Dragom najveća “hipnoza” kod Mile? I koliko je upravo ta “hipnoza” uticala na njegov lični oporavak?

„Mila je najbolje dete koje su doktor Vasa i Dragi u zivotu videli, hipnotisan dobrotom, uz pažnju i Milino strpljenje Dragi zaljubljen čudotvorno ubrzano ozdravlja.“, kaže Uroš.

„Hipnoza jedne ljubavi“, u svom dvogodišnjem trajanju nagrađena je brojnim priznanjima: nagrada za najbolju predstavu, tekst, najbolju mušku i žensku ulogu.

Dragan Petrović Pele za ulogu doktora Vase u „Hipnozi“ nagrađen je „Zoranovim brkom“ i statuetom „Ćurana“ za najbolje glumačko ostvarenje. Anica Dobra je dobitnica „Zlatnog zrna“ na Bucinim danima, za ulogu majke Soje, dok je Dušan Kovačević dobio nagradu za najbolji komediografski tekst na Danima komedije u Jagodini i najbolji tekst na Festivalu proizvedenih predstava u Aleksincu. „Hipnoza“ je na repertoaru u novembru u tri termina: 9, 23. i 27 novembra.

BONUS VIDEO: Espreso na probi grupe Fish in Oil - Vojina Knjižica

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.