DEJAN SAVIĆ: Hubač sam nudio ostavku zbog sopstvenih propusta
Oglasio se i Savić, Foto: Nemanja Pančić

afera u narodnom pozorištu

DEJAN SAVIĆ: Hubač sam nudio ostavku zbog sopstvenih propusta

Upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić pismeno se obratio ansamblu nacionalnog teatra. On je uputio javno pismo u kom je prokomentarisao protest glumaca i reditelja zbog smene v. d. direktora Drame Željka Hubača

Objavljeno:

"Upravnička ovlašćenja po Statutu Narodnog pozorišta podrazumevaju slobodu izbora saradnika i tu nikakav zakonski prekršaj nije načinjen. O bahatosti ne može biti reči iz razloga što je samŽeljko Hubač bar tri puta do sada pismeno nudio ostavku zbog sopstvenih propusta, koju nisam prihvatao iz razloga što sam želeo da zaokruži vremenski i programski svoj period od četiri godine rada na tom mestu, na koje sam ga lično i postavio 2014. godine", piše Savić. Dodao je da je imao dogovor sa Hubačem da se za njegovog mandata veliki klasici i domaća literatura čitaju na nov i savremen način.

"Kad govorimo o drugačijoj umetničkoj vizuri predstava Drame, dogovor s Hubačem je bio da se za njegovog mandata veliki klasici i domaća literatura čitaju na nov i savremen način. Nakon više od četiri godine, smatram da je moja obaveza da imenujem novog čoveka koji će dati svoj pečat narednom razdoblju, staviti akcenat na neke druge vrednosti iz nepreglednog polja sjajne literature. Dakle, jedino i isključivo umetnički razlozi stoje iza ovog poteza, kojim se Hubač ni na koji način ne kažnjava, s obzirom na to da ostaje na svom osnovnom radnom mestu dramaturga u kući, na taj način bitno utičući na formiranje i izgled repertoara", naveo je u pismu. O svojoj ostavci i slučaju Mirela Krajinović. međutim, nije napisao ni slova.

BONUS VIDEO: KRATKI ESPRESO 7

(Espreso.co.rs / B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.